Grusomhetens teater

«Man kan ende opp med at den eneste freden er kirkegårdsfreden.»

NY TID-SAMTALEN / Vi snakker med den tidligere Labour-lederen Jeremy Corbyn, mannen som kunne blitt statsminister i Storbritannia, om aktuelle saker – som militær opprustning, Ukraina, Israel, klimarettferdighet og arbeid, sikkerhet, demokrati, borgerråd, og ikke minst et håp om fremtiden.

I et intervju har Labours tidligere partileder Jeremy Corbyn sagt: «Jeg vil gjerne se en verden der vi til slutt begynner å oppløse alle militære allianser.» Er dette naivt med tanke på dagens kriger i Ukraina og Gaza? NY TID spør denne tidligere lederen av det britiske arbeiderpartiet om slike konflikter da jeg som redaktør fikk en time på tomannshånd med ham under et besøk i Oslo i sommer:

«Vel, det trengs en fredsprosess i alle konflikter, ellers kan man ende opp med at den eneste freden blir kirkegårdsfreden. Så det må finnes en vei fremover. Man må ha våpenhviler. Det trengs en prosess som i første omgang ser på de underliggende årsakene til konfliktene. Det gjelder i Ukraina, men også i Jemen og mange andre steder i verden. Men vi har et ‘imperativ’ for øyeblikket, som forutsetter økende våpenforbruk og militarisme rundt om i verden – en raskt voksende ny kald krig mellom den angloamerikanske sfæren . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Truls Lie
Truls Liehttp:/www.moderntimes.review/truls-lie
Ansvarlig redaktør i Ny Tid. Se tidligere artikler av Lie i Le Monde diplomatique (2003–2013) og Morgenbladet (1993-2003) Se også en del videoarbeid av Lie her.

Relaterte artikler