Personvernerklæring

 

For ikke-innloggede brukere

Vi bruker informasjonskapsler for å gjøre nettavisen mer brukervennlig og få innsikt til å utvikle nettavisen (se under for mer detaljert informasjon). All informasjon er anonymisert. Du kan begrense lagring av opplysninger bruke «inkognitomodus» i nettlesere eller sette «Do not track» i nettleserens innstillinger..

For abonnenter

For papirabonnement trenger vi opplysninger navn, adresse, postnummer og poststed for å levere avisen. Vi trenger også epostadresse for å sende betalingsinformasjon, kvitteringer og for å gi våre abonnenter pålogging til min konto, hvor abonnentene kan endre abonnementsdetaljer (leveringsadresse, fakturaadresse, betalingsmåte, lengde, oppsigelse, restart). Ønsker du et abonnement uten Min side, ta kontakt med oss på abo@nytid.no.

For digitalabonnenter trenger vi navn og epostadresse for pålogging.

Om du ønsker det etter et abonnement er avsluttet, sletter vi dine nevnte data innen 26 måneder. Alle disse data lagret om ditt bruker- og kundeforhold er tilgjengelig på din konto.

Databehandler

Utlevering av papiravis håndteres av Helthjem AS. Kortbetaling håndteres via Stripe. Øvrig abonnement (egen faktura) av NY TID. Ingen kortinformasjon lagres hos NY TID.

Nyhetsbrev

Vi sender nyhetsbrev til de som har meldt seg på det. Nyhetsbrevet sendes via tredjeparten Substack. Persondata her slettes når du melder deg av nyhetsbrevet.

Databeskyttelse

All kommunikasjon på siden krypteres. All informasjon som kan anonymiseres blir anonymisert. Vi bruker brannmur, sikker innlogging, regelmessige skanninger av nettsted og database og ulike andre tiltak for å forhindre datalekasjoner og sikre at persondata ikke brukes til annet enn det som her er oppgitt.

Informasjonskapsler (cookies)

Vi vil bruke informasjonskapsler for å gjøre nettavisen mer brukervennlig og få innsikt til å utvikle nettavisen. Vi bruker også informasjonskapsler til innlogging, brukerinnstillinger og kjøp av abonnement og eavis.

Hvis du har en konto og logger deg inn hos oss, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din. Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter en måned, mens de men visningsvalg varer i ett år. Hvis du huker av for «Husk meg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares en måned. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Vi bruker også informasjonskapsler fra tredjepartsleverandører: Google Analytics for å analysere hvordan vi kan gjøre nettavisen bedre for våre brukere ved å se hvilke saker som engasjerer mest og hvordan våre lesere oppsøker avisen. Det dreier seg om anonymisert informasjon om hvordan nettavisen blir brukt, hvor ofte den blir besøkt og hvilke sider som blir besøkt.

Alle data som sendes til Google Analytics anonymiseres og kan ikke spores tilbake til våre brukere. Vi bruker også Facebook pixel for å automatisk oppdatere vår Facebook-side med de nyeste utgavene og abonnementstilbud. Alle data her anonymiseres. For mer informasjon om Facebooks retningslinjer, se her.

Våre artikler kan inkludere innebygd innhold (hovedsakelig videoer). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Sletting

Dersom kundeforholdet opphører vil, med mindre partene blir enige om noe annet, vil alle data tilhørende NY TID kunne slettes senest 26 måneder etter opphør av kundeforholdet.

Alle abonnenter som har opprettet konto, kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen. Du kan derfor ta ut de personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter alle data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

I innstillingene til din nettleser kan du hindre setting av informasjonskapsler. Det kan hindre ulike funksjoner på siden. Du kan også slette informasjonskapsler i innstillingene til nettleseren din.