Bestill høstutgaven her

Er det noen grunn til å juble over koronavaksinen?

Vaksinetvang i skyggen av koronakrisen
Forfatter: Trond Skaftnesmo
Forlag: Paradigmeskifte forlag (Norge)
COVID-19: Fra offentlig hold ytres det ingen reell skepsis til koronavaksinen – man anbefaler vaksinering, og folket er positive til vaksinen. Men er omfavnelsen av vaksinen basert på en informert beslutning eller et blindt håp om en normal hverdag?

Det er mange år siden jeg kjente lukten av svett gymsal og så nervøse medelever som sto på rekke og rad for å bli vaksinert med BCG-vaksinen mot tuberkulose. Der jeg bodde, var ikke vaksineskepsis noe stort tema på 70-tallet. Møt opp, ta vaksine, ferdig.

Den som i dag stiller skeptiske spørsmål om nye vaksiner, havner sporenstreks i samme kategori som konspirasjonsteoretikere og folk med foliehatt som tror jorden er flat og månelandingen en bløff. Skyttergravene er større og dypere enn noensinne, og få orker å stå på sidelinjen med en forsiktig pekefinger i været og spørre: Er dette trygt?

Forfatter, filosof og antroposof Trond Skaftnesmo tør å stille spørsmål. Han undersøker gjerne synspunkter som strider mot vedtatte sannheter og ble upopulær med boken Folkefiender (2012) om de tre omstridte forskerne Andrew Wakefield, Olle Johansson og Arpad Pusztai.

Skaftnesmo: VaksinetvangMed boken Vaksinetvang i skyggen av koronakrisen stikker han spørrende hånden inn i nok et vepsebol, uten å legge skjul på sin underliggende skepsis mot myndigheter og . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Iril Kolle
Frilansjournalist, oversetter og grafisk designer.
- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte