Er det noen grunn til å juble over koronavaksinen?

Vaksinetvang i skyggen av koronakrisen
Forfatter: Trond Skaftnesmo
Forlag: Paradigmeskifte forlag, Norge

COVID-19: Hvor langt er myndighetene villige til å gå for å få befolkningen til å lystre, følge helseråd og ta koronavaksinen? I Norge og Sverige er vaksinen frivillig, mens danskene vil kunne bli tvunget til å ta den. Fra offentlig hold ytres det i dag ingen reell skepsis til vaksinen – man anbefaler vaksinering.

Det er mange år siden jeg kjente lukten av svett gymsal og så nervøse medelever som sto på rekke og rad for å bli vaksinert med BCG-vaksinen mot tuberkulose. Der jeg bodde, var ikke vaksineskepsis noe stort tema på 70-tallet. Møt opp, ta vaksine, ferdig.

Den som i dag stiller skeptiske spørsmål om nye vaksiner, havner sporenstreks i samme kategori som konspirasjonsteoretikere og folk med foliehatt som tror jorden er flat og månelandingen en bløff. Skyttergravene er større og dypere enn noensinne, og få orker å stå på sidelinjen med en forsiktig pekefinger i været og spørre: Er dette trygt?

Forfatter, filosof og antroposof Trond Skaftnesmo tør å stille spørsmål. Han undersøker gjerne synspunkter som strider mot vedtatte sannheter og ble upopulær med boken Folkefiender (2012) om de tre omstridte forskerne Andrew Wakefield, Olle Johansson og Arpad Pusztai.

Kjære leser. Du har lest over 15 frie artikler, kan vi derfor be deg tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr.

Iril Kolle
Kolle er redaksjonssjef i Ny Tid.

Du vil kanskje også likeRelatert
Anbefalte