Vaksinetvang – noen korreksjoner


TILSVAR: Forfatter Trond Skaftnesmo kommenterer NY TIDs omtale av boken Vaksinetvang.

Det er flott at NY TID tillater seg et kritisk blikk på «medisinens hellige gral». Men noen påstander i omtalen av boken «Vaksinetvang» trenger korrigering og nyansering. Jeg vil nevne fem punkter:

  1. Det vises til et sitat fra boken mht. hvilke sanksjoner en risikerer i ulike land om en ikke følger statens vaksineprogram: «Staten kan true med å ta fra deg barna dine. Eller barna kan vaksineres på skolen uten din viten og vilje.» Anmelder hevder kilden som oppgis (4) ikke er å finne på nettstedet. I (4) er artikkelen og nettstedet oppgitt, men ikke nettadressen. Men googler du tittelen – «Is the medical community invading your family» (bruk hermetegn!), kommer artikkelen opp øverst på listen. Det går like greit i Google som i DuckDuckGo. Denne artikkelen viser til lover som åpner opp for en slik praksis. Et eksempel: «B23-0171 (=Minor Consent for Vaccinations Amendment Act of 2019) places vaccines in a special category to allow legally unaccountable individuals to persuade a minor child to get vaccinated without the knowledge or consent of the parent.»
  1. Det refereres til et eksempel fra Vaksinetvang angående Australias No jab, No pay-prinsipp. NY TID har funnet ut at «det faktisk finnes fritak – hvilket ikke nevnes i boken. […] Man kan faktisk få fritak hvis en godkjent lege bekrefter at det finnes medisinske kontraindikasjoner …» Men om en går inn på den nettsiden NY TID viser til, vil en bare finne …

    Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Trond Skaftnesmo
Skaftnesmo er naturforvalter fra NMBU, filosof fra UiO, lærer og forfatter. Hans seneste bok er Evolusjonens kilder (2017).

Siste kommentarer:

Narkostaten som hoppet over demokratiet

ALBANIA: Hvorfor støtter Vesten et land som er i klørne på organisert kriminalitet?

Koronavaksiner: vitskap og myter

KRONIKK: Vitskapen har gjort raske framsteg når det gjeld å produsera ei vaksine mot Covid-19. Men kan vaksineprogramma bli grunna på aktivt samtykke og autonome val frå medborgarane? Og går vitskapleg rasjonalitet nå hand i hand med kreative former for irrasjonalitet?

Vaksinetvang – noen korreksjoner

TILSVAR: Forfatter Trond Skaftnesmo kommenterer NY TIDs omtale av boken Vaksinetvang.

Kurderne i Rojava

ANARKISME: I Murray Bookchins socialøkologi så Abdullah Öcalan, hvorledes dynamikken i kvindefrigørelsen kunne og måtte forenes med direkte-demokrati og økologi.