Johan Galtung: Hvordan skal det gå med Norge?


Hvor uavhengig og kritisk kan man være? I del 2 av dobbeltintervjuet med Johan Galtung, snakker vi om Norges forhold til USA, Sverige, muslimer, anarkisme og marxisme.

Ansvarlig redaktør i Ny Tid.
Email: truls@nytid.no
Publisert: 1. desember 2017

Ny Tid har valgt å gjøre et dobbelintervju med selve «fredsbevegelsens far», Johan Galtung (87). Vi har sans for kjettere og lar oss ikke provosere av hans form eller norsk latterliggjøring der han gis klistrelappen «arrogant» – fremfor å høre på eller argumentere med hans kunnskap og erfaring. John Y. Jones og jeg dro derfor til eksilantens hjem i Spania.

I denne teksten er tematikken hvordan konflikter har skiftet karakter og hvor veien går videre for Norge. Jeg kan heller ikke dy meg for å gå inn på den intellektuelles rolle og hva det vil si å være uavhengig – da også som nasjon.

Vold og islam

I Galtungs selvbiografi Johan uten land – På …

Kjære leser. Du kan lese 4 frie artikler i måneden. Kom evt. tilbake neste måned. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal