Revolusjonære dagdrømmer og vestlig ulykkesturisme


I Brasil er globale problemer og muligheter veldig synlige, både når det gjelder rasekonflikter, miljøpolitikk og fordeling av goder. En reise til Sør-Amerikas største land kan derfor gi eksemplarisk innblikk i den globale samtiden.

Email: julianblaue@yahoo.de
Publisert: 18. februar 2016

På min forrige reise til Brasil i 2013 var optimismen fremdeles stor i befolkningen. Jeg gikk derfor så langt som til å skrive et «gringoistisk manifest», der jeg sammen med Cornelius Jakhelln påsto at Europa nå var underlegen sine tidligere kolonier. Brasil, skrev vi, var det nye »Midtens rike»: en sentral global player med en stor, ny middelklasse.
Det var en overdreven provokasjon, men ikke bare. I løpet av de siste ti årene hadde regjeringspartiet Partido dos Trabalhadores (PT) klart å muliggjøre en klassereise for 30 millioner mennesker, fra underklasse til middelklasse. Den økonomiske veksten hadde siden 2010 alltid vært …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal