foto pixabay
foto pixabay

Sør-Amerikas kommende teknologioppgjør


DIGITALISERING: Myndighetene i Argentina, Brasil, Chile, Colombia, Costa Rica og Mexico investerer nå i oppstartsbedrifter, inkubatorer og treningsprogram. Men samtidig kan Colombia konfiskere demonstranters telefoner; i Ecuador blokkerer myndighetene de samme adgang til servere; og i Nicaragua og Venezuela har regjeringene rutinemessig begrenset tilgangen til Instagram, Facebook, Twitter og YouTube. USA og Kina er på aggressiv frierferd til land i hele regionen.

Avatar
Email: robertmuggah@nytid.no
Publisert: 24. juli 2020

Digitaliseringen har nådd Sør-Amerika, med alle de fordeler og ulemper denne forvandlingen medfører:

Investeringer i digital infrastruktur, skylagring og e-tjenester kan være en drivkraft for åpenhet, innovasjon og økonomisk utvikling,men det kan også forsterke digitale ulikheter, forvrenge politikken og utsette regjeringer, næringsliv og sivilbefolkning for internettrelatert trusler.

Over hele regioneni Sør-Amerika er det først og fremst i velstående byer og husstander vi finner informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) og bredbånd, og overdreven regulering struper konkurransen innenfor telekommunikasjon. Nettkriminaliteten har skutt i været, men trusselen …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal