Den nigerianske migranten Don Emeka hevder å ha blitt overfalt med øks av medlemmer fra Black Axe da han ikke ville bli en del av deres kriminelle virksomhet. (Foto: The Vice, skjermdump)
Den nigerianske migranten Don Emeka hevder å ha blitt overfalt med øks av medlemmer fra Black Axe da han ikke ville bli en del av deres kriminelle virksomhet. (Foto: The Vice, skjermdump)

Black Axe sprer frykt over hele verden


BLACK AXE: Den nigerianske mafiaen sprer seg over hele verden, også til skandinavia.

Kolle er redaksjonssjef i Ny Tid.
Email: iril@nytid.no
Publisert: 2020-03-01

Internasjonal presse og amerikanske myndigheter skiller ikke mellom Black Axe og Neo-Black Movement (NMB), men omtaler dem som samme organisasjon.
En Facebook-side kaller seg for øvrig «NBM a.k.a. BLACK AXE».

Black Axe forsøker gjerne å verve medlemmer blant nigerianske migranter, som Don Emeka (bildet over). Han hevder å ha blitt overfalt med øks av medlemmer fra Black Axe da han ikke ville bli en del av deres kriminelle virksomhet, melder The Vice.

Macheter, øks og glødende strykejern

Black Axe kalles «Italias femte mafia» av den danske Weekendavisen, som skriver om gatekamper i Torino for 15 år siden mellom Black Axe-medlemmer og den rivaliserende nigerianske Supreme Eiye Confraternity (SEC), der det i kampen om narkotikamarkedet ble brukt macheter, økser, kniver og rødglødende strykejern. I nyere tid har gruppen forsøkt å verve migranter, og et antall Black Axe-medlemmer ble tiltalt og dømt i Danmark i 2015. Avisen skriver at Black Axe er velorganisert, har en kriminell strategi og politiske og finansielle kontakter. Avisen hevder også at det er tegn til deres tilstedeværelse i Danmark, og beskriver detaljert voodoo-ritualet som brukes for å tvinge ofre til underkastelse.

Narkotika-rettssak i Sverige

Ifølge svenske aviser har Black Axe fått fotfeste i Sverige, der koblinger til gruppen ble avslørt blant annet gjennom opprullingen av en omfattende narkotikasak i Sverige i fjor høst (rettsaken pågår nå), samt prostitusjon ved Stureplan i Stockholm. Under etterforskningen av narkotikasaken ble det funnet mobiltelefoner med et titalls henrettelsesvideoer. «De brutale filmene brukes for å spre frykt og for å statuere et eksempel», uttalte aktor Anna Svedin til …


Kjære leser. Du har nå lest månedens 3 frie artikler. Så enten logg inn hvis du har abonnement, eller støtt oss gjerne ved å tegne et abonnement for fri tilgang?

Abonnement kr 195 kvartal