Italias femte mafia

Ascia nera. La brutale intelligenza della mafia nigeriana
Forfatter: Leonardo Palmisano
Forlag: Fandango libri, Italia

MENNESKEHANDEL: Den nigerianske mafiaen smugler både mennesker og narkotika. Trusler, vold og voodoo-ritualer brukes for å tvinge jenter til prostitusjon.

I gaten Giudecca Vecchia i det beryktede mafia-nabolaget Forcella i Napoli ser jeg de nigerianske jentene stå tett i tett. De venter på kunder. Jeg velger oftest nabogaten når jeg skal til jernbanestasjonen, selv om det er en omvei. Men noen kvelder klarer jeg ikke motstå fristelsen: Jeg må ha en pizza fritta fra Antica Pizzeria d’è Figliole. De åpnet i 1860, lenge før Italias dronning Margherita spiste sin første pizza i byen og fikk pizza Margherita oppkalt etter seg. Men det er ubehagelig å gå denne korte gatestubben og få så mange tilbud om kjøpesex.

Det er disse prostituerte jentene som er hovedpersonene i sosiologen Leonardo Palmisanos bok om menneskehandel, organisert kriminalitet og mafia i Nigeria og dens forgreininger til Italia.

Hans to foregående bøker handlet om organisasjoner i den italienske mafiaen; denne boken tar for seg det nigerianske mafianettverket Neo-Black Movement of Africa (NBM) og dens  voldelige gren Black Axe.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- Advertisement -
- Advertisement -
Kjetil Fred Hansen
Hansen er professor i samfunnsfag ved UiS og fast anmelder i Ny Tid.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

EnglishJapaneseNorwegianSpanish