Fristende og forførende feminisme

Av og til er det enkle glitrende godt. Breen og Jordahls fremstilling av kvinnekampens historie i tegneserieformat er frisk og befriende blottet for selvhøytidelighet. 

Ellen Lande
Lande er filmskribent og regissør.

Kvinner i kamp – 150 års kamp for frihet, likhet og søsterskap

Faktategneserie av Marta Breen og Jenny Jordahl

Cappelen Damm

Å kunne bla gjennom 150 års historie via stilsikre, struttende og livsbejaende illustrasjoner, tolkninger og dramatiseringer er fascinerende. Blikket hviler godt på detaljer som gir assosiasjoner og mat til ettertanke. Det er humor og vidd i Breen og Jordahls verk, i både innhold, kontekst og strek. Denne brave billedberetningen fargelegger ikoniske kvinneskikkelser og kontrasterer viktige kampelementer. Og den er særs godt timet.

Å kjenne sin historie gir innsikt og styrke, og det kan inspirere til å la fortidens erfaringer være hjelpemidler for nåtiden. Metoo-bevegelsens gjennomslagskraft har endret hvordan mange kvinner ser på seg selv og sine muligheter. Oppdagelsen av globalt samhold, engasjement og solidaritet treffer direkte på mobilen og mobiliserer massivt i løpet av dager og timer. Nye sjanser åpner seg for å bedre kvinners og jenters situasjon i samfunnet. Bølgen av fokus og empati gir momentum. Hva passer bedre da, enn å ta en titt på historien som har ført oss hit vi er i dag?

Du har nå lest 3 gratis artikler denne måned. Er du abonnement, logg inn i
toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

DEL

Legg igjen et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.