Gatas parlamentarikere


Gjennom observerende opptak fra tre tiår år med gateprotester, tegner Working in Protest et portrett av amerikanernes foretrukne form for aktivisme.

Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.
Email: alekshuser@gmail.com
Publisert: 2018-04-05
Working in Protest
Regisør: Michael Galinsky og Suki Hawley
(USA)

Amerikanerne har en lang tradisjon for politiske protestmarsjer, og med innsettelsen av Trump i presidentembetet har det ikke akkurat blitt mindre å protestere mot. Working in Protest er en dokumentar i 15 kapitler, bestående av observerende opptak filmskaperne fra selskapet Rumur har gjort av ulike demonstrasjoner og gateprotester i USA. Opptakene strekker seg over en periode på tretti år, om enn i all hovedsak fra og med millenniumskiftet.

Portrett av aktivisme. Det første kapittelet viser folk som har trukket til gatene for å vise sin avsky mot en planlagt Ku Klux Klan-marsj i Nord-Carolina 3. desember 2016 – som på sin side skulle feire Trumps seier i presidentvalget en snau måned tidligere. Den bekymringsfulle situasjonen oppsummeres kanskje best av en av de oppmøtte: «Jeg trodde aldri jeg skulle leve i en verden hvor Ku Klux Klan er så knyttet til den politiske prosessen. Derfor må jeg bare gjøre noe.» Etter å ha flyttet seg til det etter hvert …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal