På rundreise med PJ Harvey


HARVEY: Kjenner du ikke til PJ Harvey og musikken hennes fra før, vil kanskje A Dog Called Money gjøre deg mer nysgjerrig på denne artisten.

Velin er kanadisk regissør og journalist.
Email: velinraconte@googlemail.com
Publisert: 2019-03-08
A Dog Called Money

Seamus Murphy ( Irland/Storbritannia)

A Dog Called Money er en nennsom observasjon av den kreative prosessen til den engelske musikeren Polly Jean Harvey, også kjent som PJ Harvey. Ved å oppsøke mennesker som lever under vanskelige forutsetninger, dokumenterer filmen hvordan Harvey forvandler disse fragmentene av erfaringer til ny musikk.

Harvey følger Seamus Murphy, en irsk veteran innenfor fotojournalistikk, til Afghanistan, Kosovo og Washington (D.C.) og blir hovedfigur i Murphys første dokumentarfilm. Den sparsomme fortellersiden er hentet fra Harveys fyldige observasjonsnotater. Noen av disse ordene blir til sangtekster som gror organisk fram i samarbeid med musikerne i bandet hennes i løpet av en intensiv femukers-periode. Øktene finner sted i et lite, lydtett studio som er bygd inne i et mye større rom i Somerset House i London.

Det er ikke noe falskt ved Harveys rolle som utlendingen på gjennomreise.

Musikerne kan ikke se de små gruppene av besøkende som kikker på dem gjennom enveisspeil fra den andre siden. Selv om filmen framviser en god del «gi-og-ta-holdninger» musikerne imellom – en balanse som indikerer respekt og samhandling – bevarer Harvey kontrollen på en stillferdig måte.

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)