Det ble for mye rusbrus for Valgerd


Lokale tillitsvalgte i KrF mener at partiledelsen brukte for mye tid på rusbrus i valgkampen. Nå vil de har politiske resultater på regjeringsbordet og endringer i partiledelsen.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2003-09-25

Kristelig Folkeparti slikker sårene etter det knusende valgnederlaget. Mens havarikommisjonen skal se på hva som gikk galt, prøver de lokale tillitsvalgte å se fremover.

En rundspørring blant fylkesledere, fylkestingsrepresentanter og lokalledere viser at de mener at kommuneøkonomien bør ha første prioritet i høstens budsjettforhandlinger på Stortinget. De mener at skattelettene bør komme i andre rekke nå.

– Kommuneøkonomi viktigere enn skattelette, men det kan muligens bli litt av hvert for å nå Semerklæringens mål, mener Torgeir Flateby, fylkesleder i Østfold KrF.

For flere områder vil både kommuneøkonomien og industriens vilkår være viktige satsingområder. Blant annet i Telemark, der Grenlandsområdet med mye tungindustri har hatt en tøff periode, og fremtiden ser noe uklar ut. 2. nestleder i Telemark KrF, Tor Andre Ljosland, mener at både bedre økonomi til kommunene og skattelette til industrien blir viktig. Lederen i Telemark KrF Øyvind Dahl mener at kommuneøkonomien bør settes i fokus fremfor skattelettene.

Han får støtte fra Oddvar Johann Jensen, som sitter på fylkestinget i Hordaland for KrF.

Abonnement halvår kr 450

– Kommuneøkonomien er viktigst. Det må skapes en bedre balanse mellom kommunesektorens oppgaver og det finansielle grunnlag, mener Oddvar Johann Jensen.

I Sør-Trøndelag prioriterer de også kommuneøkonomien. Lokallagsleder i Osen KrF, Per A. Rødøy, mener at kommuneøkonomien er viktigst, men den trenger ikke å gå på bekostning av skattelettene.

– Hvis de to ikke settes opp mot hverandre, så kan det tas en del på prestisjefylte samferdselstiltak på det sentrale Østlandet. Det må kunne tilbakeføres mer til distriktene av de verdiene som skapes ute i periferien, f. eks. oljepenger, sier Per A. Rødøy

For mye svartmaling

Kristoffer Stokke, lokalpolitiker og leder av Kristelig Folkepartis ungdom i Vestfold, mener at det er for mye svartmaling av situasjonen i kommunene.

– For oss som lokal og regionalpolitikere er det naturligvis viktig å kunne tilby gode tjenester for kommunen og fylkeskommunens innbyggere.

Det er klart at vi ønsker bedre betingelser for kommunene, men faktum er at forholdene i kommunene ikke tilsvarer den svartmalingen vi ser rundt om i media. Inneværende budsjettårs rentekutt på hele fire prosent har også gjort enormt mye da vi slipper å slite med rentekostnader på utrolige 3,2 milliarder kroner. Den …


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)