Bestill høstutgaven her

WhatsApp, Signal og PGP er trygge

CIA kan nå lese alle krypterte meldinger, kunne Wiki-Leaks nylig fortelle. Det er feil.

Jeg synes det er et poeng å gjøre det vanskelig for folk å hacke seg inn i mine mails og datameldinger. Det gjelder overfor folk som sitter ved siden av meg på trikken så vel som etterretningstjenester. Nå går det rykter om at ingenting stopper CIA. Det sies at de åpner WhatsApp og Signal og PGP-er, som jeg er en ivrig bruker av. Disse programmene har inntil nå vært enkle og trygge å benytte.

Det vil si inntil WikiLeaks meldte at intet stopper USAs etterretning i samarbeid med israelske dataeksperter.

Men WikiLeaks-meldingen kan ikke leses slik. WhatsApp, Signal og PGP-er er trygge, så bare fortsett å bruke dem. Men det som kan skje, er at CIA kan ta kontroll over hele smarttelefonen din, slik de kan med datamaskinen og smart-tv-en. Da kan de også fange opp alt du gjorde før du sendte det inn i de nevnte tre eller andre krypterte programmer. Det er kriminelt å gjøre dette uten domstolsgodkjennelse, men mulig.

Det er min favorittkilde til alt som har med sikkerhet på nettet å gjøre, Intercept, som sier dette. På samme måte som dagboken din er sårbar for sniklesing fra folk som bryter seg inn i leiligheten din, er ingen helt trygge på nettet heller.

John Y. Jones
Leder for Networkers North/South og Dag Hammarskjöld-programmet (med i Ny Tids redaksjonsråd).

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte