Bestill vårutgaven med varslerbilaget her

WhatsApp, Signal og PGP er trygge

...

(Maskin-oversatt fra Norsk av Gtranslate (utvidet Google))

CIA kan nå lese alle krypterte meldinger, kunne Wiki-Leaks nylig fortelle. Det er feil.

Jeg synes det er et poeng å gjøre det vanskelig for folk å hacke seg inn i mine mails og datameldinger. Det gjelder overfor folk som sitter ved siden av meg på trikken så vel som etterretningstjenester. Nå går det rykter om at ingenting stopper CIA. Det sies at de åpner WhatsApp og Signal og PGP-er, som jeg er en ivrig bruker av. Disse programmene har inntil nå vært enkle og trygge å benytte.

Det vil si inntil WikiLeaks meldte at intet stopper USAs etterretning i samarbeid med israelske dataeksperter.

Men WikiLeaks-meldingen kan ikke leses slik. WhatsApp, Signal og PGP-er er trygge, så bare fortsett å bruke dem. Men det som kan skje, er at CIA kan ta kontroll over hele smarttelefonen din, slik de kan med datamaskinen og smart-tv-en. Da kan de også fange opp alt du gjorde før du sendte det inn i de nevnte tre eller andre krypterte programmer. Det er kriminelt å gjøre dette uten domstolsgodkjennelse, men mulig.

- annonse -

Det er min favorittkilde til alt som har med sikkerhet på nettet å gjøre, Intercept, som sier dette. På samme måte som dagboken din er sårbar for sniklesing fra folk som bryter seg inn i leiligheten din, er ingen helt trygge på nettet heller.

John Y. Jones
Leder for Networkers North/South og Dag Hammarskjöld-programmet (med i Ny Tids redaksjonsråd).

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Journalistikk / «Stinkjournalistikk» mot varslereProfessor Gisle Selnes skriver at Harald Stanghelles kronikk i Aftenposten 23. februar 2020 «ser ut som en støtteerklæring, [men] ligger som en ramme rundt det forterpede angrepet på Assange». Han har rett. Men har Aftenposten alltid hatt dette forholdet til varslere, som for eksempel i tilfellet Edward Snowden?
Om Assange, tortur og straffNils Melzer, FNs spesialrapportør om tortur og annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling og straff, sier følgende om Assange:
Med ryggrad og etisk kompass intaktVARSLING Vi trenger en mediekultur og et samfunn bygget på etterrettelighet og sannhet. Det har vi ikke i dag.
Gimmick / Theory of the Gimmick (av Sianne Ngai)Sianne Ngai er én af sin generations mest originale marxistiske kulturteoretikere. Men hun synes opsat på at trække æstetikken ned i sølet.
Samlivsbrudd / Les ruptures conjugales en Afrique subsaharienne musulmane (av Alhassane A. Najoum)Det er dyrt å gifte seg i Niger selv om brudeprisen varierer, og ved skilsmisse plikter kvinner å betale brudeprisen tilbake.
Etikk / Hvilke etiske prinsipper ligger bak de første vaksinestikk?Bak myndighetenes vaksineringsstrategi råder et etisk kaos.
Kronikk / Norge på Europa-toppen i nasjonalisme?Vi hører stadig at Norge er verdens beste land, men det er ikke nødvendigvis slik det oppleves for det store flertallet av nordmenn og folk som flytter hit.
Filosofi / Disobey! A Philosophy of Resistance (av Frédéric Gros) Hvorfor, hvor, når og hvor lenge er vi lydige?
Mytologier / The Celestial Hunter (av Roberto Calasso)I Calassos fjorten essays befinner vi oss gjerne mellom myte og vitenskap.
Kina / Die lautlose Eroberung. Wie China westliche Demokratien unterwandert und die Welt neu ordnet (av Clive Hamilton og Mareike Ohlberg)At Kina under Xi Jinping har utviklet seg i autokratisk retning, er kjent. Forfatterne viser hvordan effekten har spredt seg i verden for øvrig.
Nawal el-saadawi / Nawal El-Saadawi – in memorandumEn samtale om frihet, ytringsfrihet, demokrati og eliter i Egypt.
Nekrolog / Til minne om Nawal El-SaadawiKompromissløst talte hun makten midt imot. Nå er hun gått bort, 89 år gammel. Forfatteren, legen og feministen Nawal El-Saadawi skrev for NY TID fra juni 2009.
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte