Bestill sommerutgaven her

WhatsApp, Signal og PGP er trygge

...

(PS. This article is machine-translated from Norwegian by Gtranslate)

CIA kan nå lese alle krypterte meldinger, kunne Wiki-Leaks nylig fortelle. Det er feil.

Jeg synes det er et poeng å gjøre det vanskelig for folk å hacke seg inn i mine mails og datameldinger. Det gjelder overfor folk som sitter ved siden av meg på trikken så vel som etterretningstjenester. Nå går det rykter om at ingenting stopper CIA. Det sies at de åpner WhatsApp og Signal og PGP-er, som jeg er en ivrig bruker av. Disse programmene har inntil nå vært enkle og trygge å benytte.

Det vil si inntil WikiLeaks meldte at intet stopper USAs etterretning i samarbeid med israelske dataeksperter.

Men WikiLeaks-meldingen kan ikke leses slik. WhatsApp, Signal og PGP-er er trygge, så bare fortsett å bruke dem. Men det som kan skje, er at CIA kan ta kontroll over hele smarttelefonen din, slik de kan med datamaskinen og smart-tv-en. Da kan de også fange opp alt du gjorde før du sendte det inn i de nevnte tre eller andre krypterte programmer. Det er kriminelt å gjøre dette uten domstolsgodkjennelse, men mulig.

- annonse -

Det er min favorittkilde til alt som har med sikkerhet på nettet å gjøre, Intercept, som sier dette. På samme måte som dagboken din er sårbar for sniklesing fra folk som bryter seg inn i leiligheten din, er ingen helt trygge på nettet heller.

John Y. Jones
Leder for Networkers North/South og Dag Hammarskjöld-programmet (med i Ny Tids redaksjonsråd).

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

UtØya / 22. JULI: Etter min oppfatning kunne politiet ha fått panikkJeg fraktet 24 sønderslagne, sjokkskadede ungdommer i sikkerhet til fastlandet fra Utøya. Flere ganger førte jeg båten ut til dette helvete på jord. Hvor var politiet?
22. juli / Generasjon Utøya (av Aslaug Holm, …)Utøya som arnested for gryende partitilknytning: Denne generasjonen lar seg fortsatt ikke kneble.
22. juli / Arven etter 22. juli (av Tommy Gulliksen)Tommy Gulliksens andre dokumentar om 22. juli viser en sårbarhet som er både reflekterende, undrende og oppriktig ærlig.
Kronikk / Strålevernets «anerkjente» institusjonerOverser myndighetene forskning på feltet strålevern? Eksempelvis skader av AMS-målernes pulsing – eller skader fra svake elektromagnetiske felt, som mobilstråling?
Kina / François Jullien’s Unexeptional Thought (av Arne de Boever)Via sinologen François Jullien avdekker Arne de Boever blinde flekker, farlige fordommer og avgjørende mentalitetsforskjeller i møtet mellom øst og vest.
Handke / Mein Tag im anderen Land (av Peter Handke)Et eviggyldig spenningsforhold mellom enkeltmennesket og fellesskapet. Har Peter Handke med alderen gradvis gitt avkall på raseriet?
Nato / Til NATOs disposisjon Under NATO-øvelsen Good Heart var «fienden» streikende arbeidere og navngitte norske organisasjoner.
Orientering nr. 22 1971 / Pariserkommunen ble modell og inspirasjon for sosialister fra Marx til våre dager: Vi bringer her annen del av Einhart Lorenz’ artikkel om Pariserkommunen.
Frihet / Jeder Mensch (av Ferdinand von Schirach)Ferdinand von Schirach vil inspirere til en modernisering av det demokratiske systemet.
Fotobok / Å holde sammen helt inn i livets høstEnkelte fotografier i denne boken oppleves som nådeløse, til tross for at fotograferingen er gjort blant venner.
Oslo-avtalen / Oslo (av Bartlett Sher, …)Den eskalerte konflikten mellom Israel og palestinerne minner oss igjen om at Oslo-avtalen i 1993 ikke førte til fred. Og dermed føles HBO-filmen Oslo nærmest som naiv eskapisme.
Samtaler med lysets hastigheter. Konstruksjonen av det digitale dødsriket. (av Ole Sverre Olsen)Zuckerberg legger frem visjonene for det 21. århundre, bør du følge oppmerksomt med på hva som er det konkrete innholdet i det de presenterer av teknologi, forsket frem i laboratoriene i Silicon Valley.
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte