– Jeg ble torturert

* – Hver dag spurte fengselsbetjentene om jeg sa meg skyldig i tiltalen. Da jeg svarte nei, hang de meg opp etter armene. De slo meg, kastet iskaldt vann på meg og brukte elektrisk støt mot kroppen min, sier kurdiske Rahim Rostami (21) via telefon fra hemmelig sted.

* Rahim Rostami, kjent fra NRK Brennpunkt, står fram i Ny Tid og forteller for første gang om tortur og to måneders isolat i Evin-fengslet, etter at norske politimenn overleverte han til Iran-regimet. To år etter at UNE startet å granske saken, sier UNE nå at «våre undersøkelser ikke har funnet forhold som underbygger hans påstand om at han er blitt fengslet».

Carima Tirillsdottir Heinesen
Journalist i Ny Tid (migrasjon, konflikt).

Lyst til å lese videre?

Logg inn eller registrer deg her

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here