Vitne til inngjerdingen av sitt eget kjønn


Arabiske Filmdager: En levende og ekte fremstilling av et politisk brennhett tema, der den førpubertale, tøffe lillesøsteren fungerer som en forlengelse av publikums blikk. 

Forfatter og manusforfatter for film- og tv.
Email: hildesusan@gmail.com
Publisert: 14. april 2016

Sand Storm (originaltittel: Sufat cho) Regi og manus: Elite Zexer

I en beduinlandsby i Israels ørken hjelper eldstedatter Leyla moren Jalila med å kle seg til fest. Jalila er tydelig anspent. Grunnen blir snart åpenbar: En hvitkledd, sterkt sminket brud ankommer huset hennes for å feire bryllup blant landsbyens kvinner. Brudgommen feirer med mennene et stykke unna. Det er Jalilas mann Saliman som har giftet seg for annen gang med den langt yngre Affaf. Tradisjonen tro er Jalila vertinne for sin nye rival, som skal bo i et eget hus med Saliman, mens Jalila og ekteparets fire døtre forblir i det gamle. Kvinnene tar på seg løsbarter for å kunne delta i det påfølgende …

Kjære leser. Du kan lese 4 frie artikler i måneden. Kom evt. tilbake neste måned. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal