Vil legge ned journalistsenter

De nordiske politikerne vil legge ned Nordisk Journalistcenter. Nå varsler journalistene kamp for å få bevart institusjonen.

Ny Tid

Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter.
(Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Nordisk Ministerråd vurderer å legge ned det felles nordiske journalistsenteret. Nordisk Journalistcenter holder til i Århus i Danmark, men arrangerer kurs for journalister i hele Norden, i Baltikum og i Russland.

Ifølge nettutgaven til Journalisten i Norge foreligger det forslag om ny struktur i det nordiske kultursamarbeidet. Her skriver utvalget om NJC: «Nordiska Journalistcentret fasas ut og dess funksjoner övergår til ett nättverk av media- och journalisthögskolor i Norden».

Fungerende institusjonsleder Lars Helge Rasch ved Nordisk Journalistcenter (NJC) er ifølge Journalisten, rett og slett forbannet.

– Det er noe helt annet enn det vi fikk beskjed om på styremøtet vi hadde i april. Jeg har også tidligere muntlig fått beskjed om at NJC skal bestå. Det rimer ikke med utvalgets rapport, sier Rasch som synes forslaget er oppsiktsvekkende.

Lars Helge Rasch ønsker ikke å utdype sin frustrasjon overfor Ny Tid, men bekrefter at han misliker forslaget sterkt.

I Nordisk Ministerråd (NMR) er de tause. Karin Arvidsson, informasjonssrådgiver i NMR, sier at de verken vil bekrefte eller avkrefte saken om NJCs fremtid. Hun opplyser at de nordiske kulturministrene skal diskutere saken på sitt møte i København den 15. juni, og at de ikke har noen kommentar før det. Etter det Ny Tid erfarer skulle kulturministrene diskutere saken i Århus den 9. juni, men det ville være upassende å legge saken frem der når et av punktene var nedlegging av en av de få nordiske institusjonene i byen.

NJC ville blitt 50 år i 2007. Nå ser det ut til at 2006 blir året da institusjonene skal fases ut.

---
DEL

Legg igjen et svar