Vil gi danskene Fidel

Revolusjonære vil gi danskene Fidel Castro på direkten 1. mai

Ny Tid

Mer kamp og mer solidaritet, mindre øl og mindre hyggemusikk. Det er den ferske arbeidssetningen til arrangørene av det største 1. mai arrangementet i Danmark, det som samles i Fælledparken i København.

Nå har de stridslystne i dansk LO fått nok av øldrikkende ungdommer og tivolistemning. Derfor vil de vekke massene til kamp, og hvem er bedre til det enn “El Commandante” – selveste Cubas leder Fidel Castro. Planen er å sende Castros 1. mai-tale direkte på storskjerm i Fælledparken.

Peter Kay Mortensen, leder av LO-Storkøbenhavn, sier at de vurderer muligheten for å få Castro på storskjerm, men at de fremdeles trenger en del planlegging før de kan si om det blir mulig. Men LO-lederen understreker overfor Ekstra Bladet at få Castros 1. mai-tale direkte ut til massene i København er en av hans store drømmer.

Bakgrunnen for denne ideen er et utvalg under LO som de siste par årene har jobbet med å få folk til å legge mer i 1. mai-tradisjonen og ikke minst å få folk til å forstå dagens historiske betydning for arbeidere.

Det neste målet dette utvalget har satt seg er å få demonstrantene til å la ølflaskene bli hjemme, og begrense alkoholinntaket under demonstrasjonen. Det er et mål som kan være vanskeligere å få oppfylt enn å få Castro til å stille personlig i Fælledparken 1. mai.

Kommentarer
DEL