Vil gi danskene Fidel

Revolusjonære vil gi danskene Fidel Castro på direkten 1. mai
Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 05.02.2004

Mer kamp og mer solidaritet, mindre øl og mindre hyggemusikk. Det er den ferske arbeidssetningen til arrangørene av det største 1. mai arrangementet i Danmark, det som samles i Fælledparken i København.

Nå har de stridslystne i dansk LO fått nok av øldrikkende ungdommer og tivolistemning. Derfor vil de vekke massene til kamp, og hvem er bedre til det enn “El Commandante” – selveste Cubas leder Fidel Castro. Planen er å sende Castros 1. mai-tale direkte på storskjerm i Fælledparken.

Peter Kay Mortensen, leder av LO-Storkøbenhavn, sier at de vurderer muligheten for å få Castro på storskjerm, men at de fremdeles trenger en del planlegging før de kan si om det blir mulig. Men LO-lederen understreker overfor Ekstra Bladet at få Castros 1. mai-tale direkte ut til massene i København er en av hans store drømmer.

Bakgrunnen for denne ideen er et utvalg under LO som de siste par årene har jobbet med å få folk til å legge mer i 1. mai-tradisjonen og ikke minst å få folk til å forstå dagens historiske betydning for arbeidere.

Det neste målet dette utvalget har satt seg er å få demonstrantene til å la ølflaskene bli hjemme, og begrense alkoholinntaket under demonstrasjonen. Det er et mål som kan være vanskeligere å få oppfylt enn å få Castro til å stille personlig i Fælledparken 1. mai.

Kommentarer