Vil forby innsamling

Sri Lankas utenriksminister ber Norge stanse pengeinnsamling til Tamiltigrene.
Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 22.06.2006
[tamiltigrene] I et intervju med Ny Tid ber Sri Lankas utenriksminister Mangala Samaraweera den norske regjeringen forby innsamling av penger i Norge til Tamiltigrene (LTTE).

– Norge må ta denne innsamlingen til LTTE alvorlig. Dette er deres livsnerve. LTTEs terrorkampanje er basert på denne innsamlingen av penger, sier Samaraweera, som var på Norgesbesøk 12. til 15. juni.

Ministeren skulle helst sett at Norge førte opp Tamiltigrene på sin terrorliste. Han erkjenner likevel at det blir umulig for Norge å være tilrettelegger i fredsforhandlingene mellom partene, hvis Norge svartelister geriljaorganisasjonen.

– Samtidig som Norge holder døren åpen for fredsforhandlinger, må myndighetene slå hardt ned på innsamlingen til LTTE. Vi har mer enn nok beviser på at LTTE-terroristene bruker trusler for å få inn penger fra tamiler i utlandet. Norge må ha en mer proaktiv holdning til dette, sier Samaraweera.

I slutten av februar i år uttalte politidirektør Ingelin Killengreen til Ny Tid at politiet ville se nærmere på rapportene om klager fra tamiler i Norge i forhold til LTTEs pengeinnsamling her til lands.

– Vi har videreformidlet informasjonen som kom fram i Ny Tid i vårt system. Men det er vanskelig å følge opp enkeltsaker så lenge det ikke foreligger konkrete anmeldelser, sier Runar Kvernen, avdelingsdirektør i Politidirektoratets informasjonsenhet.

Rashasingam Sivarajah, tamil bosatt i Oslo, fortalte til Ny Tid tidligere i år at han hadde blitt truet med våpen utenfor sitt hjem av det han mener var utsendinger fra Tamiltigrene. Hans anmeldelse av saken til Oslo-politiet ble henlagt, fordi han ikke hadde vitner til hendelsen.

Kommentarer