Mange hundre tusen av de syriske flyktningbarna i Libanon får ikke skolegang. Her ser du brødrene Nazer og Muhammad Ali Darwesh tegne tegninger som de selger på gaten i den libanesiske hovedstaden Beirut. FOTO: Anwar Amro/APF

Vil vise et annet Syria


Nylig arrangerte Space en tredagers konferanse på Litteraturhuset i Oslo. «Folk flykter ikke til Europa eller Norge fordi de har så lyst på et nytt liv. De fleste ville faktisk foretrukket å bli i nabolandene,» sier syrisk menneske-rettighetsakivist. 

Email: carima@nytid.no
Publisert: 13. oktober 2016

 

Den siste våpenhvilen i Syria kollapset i slutten av september i år. Bildene fra landet, som er inne i sitt femte krigsår, er i stor grad preget av sønderbombede sykehus (70 sykehus har blitt bombet siden krigen startet).

Det er viktig at folk ser Syria og syrere som mer enn overskrifter, tragiske bilder og en ødelagt nasjon, mener organisasjonen Space, som er grunnlagt av syrere i Norge. Nylig arrangerte de en  tredagers konferanse på Litteraturhuset i Oslo. «Jeg har blogget om kvinne- og menneskerettigheter siden 2008,» forteller blogger og menneskerettighetsaktivist Marcell Shehwaro når Ny Tid møter henne i Oslo i forbindelse med konferansen. «Da jeg ble en del …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal