«Vi rikker oss ikke før Dilma er tilbake» 

«Vi er ikke interessert i dialog med Michel Temers nye regjering, vi vil styrte den,» sier okkupantene som siden 16. mai har beleiret det gamle kulturdepartementet i Rio de Janeiro. 

Okkupantene bruker selv sosiale medier aktivt og har 27500 følgere på sin face book-side Ocupa MinC RJ. Rachel Dias er tilknyttet Midia Ninja, som i 2013 ble kjent for den alternative dekningen av demonstrasjonene over hele landet. Júlio Barroso jobber med det kulturelle programmet i Capanema-palasset. Hver eneste dag foregår det forelesninger, debatter, teateroppsetninger og konserter.

De ligger i telt på messaninen i den historiske bygningen i sentrum av Rio. Gustavo Capanema-palasset ble tegnet av kjendisarkitekten Oscar Niemeyer og dekorert med fliser og kunstverk av Candido Portinari.

Mellom 50 og 100 personer – musikere, kunstnere, studenter, skuespillere, en liten baby under en tjukk dyne i ei barnevogn – har siden 16. mai okkupert messaninen og andre etasje i bygget. De overlever på donasjoner fra fagforeninger og andre sympatisører, og ber om alt fra vann, madrasser, dopapir og tannbørster på Facebook.

Saken er åpen for Ny Tids abonnenter. Logg inn i toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

Kommentarer
DEL