Foto: AdamB/Flickr - https://www.flickr.com/photos/randombydefinition/

Vi må snakke om klasse


Det fremvoksende arvedynastiet i Norge er symptomet på et samfunn som ikke har tatt et oppgjør med den økonomiske eliten, skriver Andres Sjalg Unneland, leder for Sosialistisk Ungdom.

Unneland er leder for Sosialistisk
Email: andreas.sjalg@su.no
Publisert: 3. september 2018

Når Norges rikeste mann er ett år eldre enn meg, og Norges rikeste kvinne er ett år yngre, så er det på høy tid at vi igjen snakker om klasse i Norge. Jeg er 24 år og mener det fremvoksende arvedynastiet i Norge er symptomet på et samfunn som ikke har tatt et skikkelig oppgjør med den økonomiske eliten.

Like muligheter?

Arbeiderbevegelsens prosjekt har alltid handlet om å skape frie liv, et samfunn med jevn fordeling av goder og byrder, og på den måten et samfunn med like muligheter for alle. Da er det skummelt når to tredjedeler av Norges hundre rikeste har startet med en arvet formue. Dette betyr muligheter andre i samfunnet ikke har. Penger er lik makt, og …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal