Behemoth

Verdensteateret i Bergen 


BIFF gir oss global langsynthet og fremtidstroen tilbake. Her er to av miljøfilmene fra Norges viktigste filmfestival. 

Email: torbjorn@nytid.no
Publisert: 2016-10-13

Spaceship Earth
Regi: Kevin McMahon

Behemoth
Regi: Zhao Liang

Om jeg skulle valgt en eneste god grunn til å flytte til Bergen, ville ikke regnet, fjellene, fjorden eller folkene nådd opp. Jeg ville bare sagt BIFF. Bergen Internasjonale Filmfestival gjør Bergen, Norge og kanskje også verden større, kulere og viktigere. Eller som Bergens Tidende-kommentator Frøy Gudbrandsen skrev under årets festival: BIFF kurerer norsk nærsynthet.

Helt siden jeg snek meg unna forelesninger i samfunnsøkonomi, lineær algebra og antropologi for å se film etter film på midten av 2000-tallet, har jeg drømt om å være tilbake på BIFF. Nå er jeg endelig tilbake.

Abonnement kr 195 kvartal

Festivalen har bare blitt mer interessant. I år var en egen klimafestival en del av programmet. Deriblant franske Tomorrow (se omtalen «Konkrete …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn