ESSAY: Verden har gått fullstendig av hengslene og har gjort det lenge.

Jeg hadde vært i Kristiansand i embets ærend og på vei til toget ble jeg sittende på en kafé ved jernbanestasjonen, jeg var i et elendig humør og det å glane på en tom jernbanestasjon i regnværet økte bare min melankoli og jeg tenkte på det som hadde vært overskriftene i alle avisene om det kommende presidentvalget i Amerika, og at den selvoppblåste narsissisten og den verste presidenten som Amerika noen gang hadde hatt, kunne komme til å bli valgt en gang til, var grunnleggende avskyelig, og så kom jeg til å tenke på min sønns gode venn og nabo Knut Arild Hareide og hans forsøk på å være rakrygget og hørte han holde en tale som ble avspilt på P2 for å sette på spissen Trumps kristenkonservative venner i kongeriket, som buet ut Hareide når han var kritisk til Trump, og han måtte heve stemmen for å hysje på dem som så uhøflig buet ham ut, det var rett og slett pinlig, og dette er selvfølgelig mat for Frp og deres underlige versjon av kristendommen.

Det er som om en ildebrann farer over verden godt styrt av pyromanen i Det hvite hus.

På jernbanekafeen kom jeg i snakk med kafeens eier, som var fra Chile, og bare ved å se på de avisene som lå på en disk under disken, samt mange flagg, så tenkte jeg at han var politisk til venstre; jeg spurte ikke, så her gjettet jeg og kunne ha tenkt, der jeg satt ved kafébordet, at det er noe som stadig vekk prøver å hol …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal