Velg miljøvennlig oppvarming

Menneskeskapte klimaendringer kan best beskrives som et globalt eksperiment uten angrefrist. Millioner av mennesker verden over trues av at klimaet endrer seg. For klimaet er det stor forskjell på om en bruker gass eller ved for å holde varmen. Begge deler er like fleksibelt. Forskjellen er at ved ikke bidrar til klimaendringer, mens forurensende gass […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Menneskeskapte klimaendringer kan best beskrives som et globalt eksperiment uten angrefrist. Millioner av mennesker verden over trues av at klimaet endrer seg. For klimaet er det stor forskjell på om en bruker gass eller ved for å holde varmen. Begge deler er like fleksibelt. Forskjellen er at ved ikke bidrar til klimaendringer, mens forurensende gass gjør det.

Ved, flis eller biopellets er biologisk materiale og CO2-en som slippes ut når det brenner er en del av det naturlige karbonkretsløpet. Det er derfor veldig miljøvennlig å bruke biopellets eller ved til oppvarming. Gass derimot er en fossil energikilde der CO2-en som slippes ut øker klimagassutslippene. Velger en gass til oppvarming velger man å være med på å gjøre klimaproblemet større, i stedet for å være en del av løsningen.

For forbrukerne er det liten eller ingen forskjell mellom forurensende gass og moderne ved- eller pelletsovner. Derfor skulle det ikke være noe problem å velge det miljøvennlige alternativet.

Gøril Andreassen er nestleder i Natur og Ungdom.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here