Veldig alvorlig

Å ikke følge reglene og sørge for den kvaliteten man har fått betalt for å sikre, er ulovlig, sier stortingsrepresentant Karin Andersen.

Karin Andersen, stortingsrepresentant for SV, tok nylig til orde for at hele mottakssystemet bør drives av frivillige eller kommunene. «Vi må sikre et tilbud med god kvalitet, så de menneskene som i all hovedsak nå får opphold, kan klare seg selv raskt,» sier hun til Ny Tid. «Uansett om man syns det er for mange flyktninger eller for få, så må vi tenke praktisk og konstruktivt. La oss nå gjøre dette på en måte som gjør at flest mulig klarer seg,» sier hun.
Hun mener det er på tide å tenke nytt om integrering for de som får asyl og skal bosettes i Norge. «Det er ikke valgfritt for kommunene om de vil ha barnevern eller ikke, selv om de fleste er enige om at barnevern er et nødvendig onde som vi gjerne skulle ønske det ikke var behov for. Likeens er det med flyktninger. Vi ønsker at ingen hadde trengt å flykte, men det må de. Slik har det vært lenge, og det kommer til å fortsette å være sånn så lenge det er krig og vanstyre. Dette er en oppgave vi må ta løpende,» sier Andersen.


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer. (Du har allerede lest 3 gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer