Veien mot en ny økonomisk verdensorden


Ved å portrettere to helt ulike finske familieforetak gir Entrepreneur et innblikk i nye måter å gjøre forretninger på – med og uten kjøtt. 

Sanders er kritiker, bosatt i Rotterdam.
Email: willemienwsanders@gmail.com
Publisert: 1. august 2018
Entrepreneur
Regissør: Virpi Suutari
(Finland)

På Göteborgs filmfestival presentere regissøren Virpi Suutari sin nye dokumentar Entreprenør, som tar for seg to små foretak i Finland. Jani og Satu reiser landet rundt med en markedsbod som selger tradisjonsrike kjøttprodukter. De besøker også en rekke tivolier. Maija og Reetta starter på sin side et selskap – Gold and Green – som produserer et havreprodukt som alternativ til kjøtt. Filmen følger begge forretningsteamene i en avgrenset tidsperiode.

Suutari kontrasterer Janu og Satus rurale familieforetak med Maija og Reettas urbane ditto. Og mens de deler en rekke karakteristika, er de også på mange måter forskjellige.

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal