Vegetarkost

Det er lenge siden vegetarianisme var en sær subkultur. I dag er det snarere noe vi alle bør vurdere seriøst.

hannegideonsen
Arbeider med miljø og økologi.EPost hannegide@gmail.com
Email: gideonsen@gmail.com
Publisert: 17.11.2016

Skal vi klare å skape et bærekraftig globalt samfunn, kan vi ikke unngå å endre matvanene våre. Akkurat dette er det så bred enighet om at det ikke engang er en diskusjon. En overgang til mer plantebasert mat – proteiner som ikke har tatt veien om et dyr før det når vår menneskelige mage – vil bety en sterk reduksjon i klimagassutslipp, samt frigjøre areal som i dag brukes til å ale opp husdyr. Og etter mange år der vegetartrenden i hovedsak tilhørte subkulturer der dyrevern eller helsefokuset sto sterkt, har det de siste årene skjedd intet mindre enn en revolusjon blant mannen i gata. Vegetarmat har blitt trendy. Det har til og med blitt ganske lett å få tak i det som for et tiår siden var rare, sjeldne og dyre produkter som soyamelk og annen plantemelk, tofu, «juksekjøtt» og pålegg. Konsepter som «kjøttfri mandag» har bidratt til å gjøre plantebasert mat mindre fremmed, og på Facebook har gruppa «Veggispreik» – som et motsvar til egg- og kjøttindustriens Matprat.no – nå over 15 000 medlemmer.

Spør butikkene om å ta inn mer plantebasert mat, og bli inspirert av mormors filosofi om at rester er til for å brukes neste dag.


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
[wpdevart_facebook_comment curent_url="https://www.nytid.no/vegetarkost/" order_type="social" title_text="Kommentarer" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="3" ]

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.