Møte under Cuba-krisen. JFK Library.

Var NATO-landene virkelig klar over de farer som truet dem?

Mer spennende enn en roman. En førstehånds framstilling av Cuba-krisen, indre spenning, dynamikk. Ingen annen enn Robert F. Kennedy kunne ha skrevet denne fortettede thriller fra virkeligheten.

Avatar
Eriksen skrev for Ny Tids forgjenger Orientering.
Email: toreorientering@nytid.no
Publisert: 01.02.2019

Robert F. Kennedy:13 dager da verden sto stille.Oversatt av Per Egil Hegge, 150 s. med dokumenter og bilderCappelen. 1969.Slik karakteriserer forlaget Robert F. Kennedys 13 dager da verden sto stille, som nå er kommet på norsk med de beste utsikter til å bli en bestselger. Amerikansk moralisme, overflatiske historier, dramatiseringer og personlige avsløringer er ingredienser som garanterer et høyt opplagstall. Det er derfor viktig å gå litt dypere inn i Robert F. Kennedy›s virkelighetsoppfatning, og se på det politiske innhold ved siden av en sentimental selvgodhet som preger store deler av boka.Robert McNamara slår an tonen i sitt forord, med lyriske vendinger som må tape seg i oversettelsen: Etter å ha lest den, en rørende, følsom beretning, kan jeg bare gjenta med ord som nå er fuktige av tårer, hva jeg skrev: «Han viste den gang, som jeg har sett ham gjøre det ved mange anledninger både før og siden, en høyst ekstraordinær kombinasjon av energi og mot, medfølelse og klokskap.»

Cuba – bare øst/vest?

USA. New York City. 1966. Portrait of Robert KENNEDY in his apartment. NTB Scanpix.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer. (Du har allerede lest 3 gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer