Bestill sommerutgaven her

«Vår eksistens er avhengig av at vi endrer våre vekst- og forbruksvaner»

FORANDRINGENES KVINNE / NY TID snakker denne gang med erfarne Sandrine Dixson-Declève om bærekraftig vekst og grønn utvikling. Hun er nå leder i EU-kommisjonens ekspertgruppe for forskning og innovasjon.

Fransk-belgiske Sandrine Dixson-Declève (54) har tretti års erfaring innen europeisk- og internasjonal politikk, virksomhetsledelse og strategi. Det er vanskelig å gi henne én yrkestittel; hun er aktivist, spesialrådgiver, ekspert og politiker – og er opptatt av temaer som EU, klimaendringer, grønn vekst samt bærekraftig utvikling, -energi og -finans.

Dixson-Declève er anerkjent av Greenbiz som en av verdens tretti mest innflytelsesrike kvinner som driver fram forandringer innen lavkarbonøkonomien. I det politiske miljøet er hun kjent som en «ledende europeisk opinionsleder», ifølge Europa-ekspert Paal Frisvold. «Takk for den tittelen, selv om jeg egentlig aldri har vurdert den selv – jeg gjør bare det jeg føler er riktig og passer min visjon om bærekraftig utvikling», sier hun i vårt møte i Brussel.

Livsmottoet mitt er å sørge for at vi har innflytelse som mennesker, at vi gjør det rette innenfor rammene av planetens grenser.

Selv definerer hun seg som endringsagent: «Livsmottoet mitt er å sørge for at vi har innflytelse som mennesker, at vi gjør det rette innenfor rammene av planetens grenser og lever synkront med planeten og hverandre. Jeg tror at man må være den lederen man ønsker å se, og jeg skulle ønske vi hadde flere ledere som ville bryte grenser.»

Familien emigrerte fra Brussel til California da hun . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Avatar photo
Pinar Ciftci
Ciftci er journalist og skuespiller.

Relaterte artikler