KRIGSINDUSTRI:Når oljealderen er over, kan vi leve av krig – om vi snor oss rett. Dramaserien Made in Norway løfter fram etiske problemstillinger for norsk våpenindustri.

Torsdag 12. mars har NRK Radioteatret premiere på spenningsserien Made in Norway. Det er et hørespill i seks episoder om norsk våpenhandel.

Dramaserien starter med at norske soldater i Irak, under amerikansk kommando, blir beordret ut på et oppdrag og avslører at opprørere har våpenlagre med raketter produsert på Raufoss. Dette scenariet er ikke urealistisk, og det treffer meg. Jeg vokste opp på Raufoss, og jeg arbeidet i Mellom-Amerika da raketter fra hjembygda mi ble brukt av opprørere som sloss mot Norges politisk allierte. Forholdet ble benektet av ammunisjonsfabrikken inntil fakta ikke lot seg tilbakevise.
. . .

Kjære leser. Du har i dag åpnet dagens to frie artikler. Kom evt. tilbake i morgen for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal