Væren og vitnet

Hans Hauge: Løgstrup, Heidegger og nazismen. Biografier, diskussioner, erindringer, polemikker og anekdoter Forlaget Multivers. Danmark

Løgstrup, Heidegger og nazismen Biografier, diskussioner, erindringer, polemikker og anekdoter Forlaget Multivers
Forfatter: Hans Hauge
Forlag: (Danmark)
I sin bok om Heidegger og nazismen overser Hans Hauge den massive nazismefortielsen som hersket i Etterkrigs-Tyskland. 

Den danske litteraturforsker Hans Hauge har skrevet en bok om Heidegger og den danske teologen Knud Ejler Løgstrup (1905–81) (Løgstrup, Heidegger og nazismen, Multivers, 2016). Løgstrup studerte under Heidegger på 1930-tallet og hadde mange personlige og faglige forbindelser til Tyskland, blant annet som tysk gift.

Hauge har doktorgraden på Løgstrup fra 1992 og besitter store kunnskaper om filosofi og teologi. Hans hovedsynspunkt er at hele den pågående debatten om Heideggers nazisme er en slags universitetspolitisk dekkmanøver for å styrke positivismen og neodarwinismen i humanvitenskapene. Jeg skal her konsentrere meg om Hauges apologetiske behandling av forholdet mellom Heidegger og nazismen, som har vært gjenstand for en stor internasjonal debatt etter at de såkalte Svarte heftene ble publisert i 2014–15. Her hjemme lagde tidsskriftet Vinduet nylig et temanummer om saken der blant annet Hauge selv og en av hans danske kritikere bidrar.

Metode: Troen på vitner. «Heidegger . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Abonnement kr 195 kvartal