BEFORE THE FLOOD. Regi: Fisher Stevens.

Utroverdig DiCaprio


Melodramatisk musikk, National Geographic-stil og en Hollywood-kjendis er ikke nok til å lage en god dokumentar om klimaendringer.

Email: bernarddichek@gmail.com
Publisert: 2016-12-15
BEFORE THE FLOOD. 
Regisør: Fisher Stevens.
()

Den beste scenen i Før syndfloden er når den indiske miljøaktivisten Sunita Narain overrumpler Leonardo DiCaprio. DiCaprio er både filmens kommentator og produsent, og har nettopp vist rystende bilder av indere som skyfler kull ut fra et dagbrudd i en kullgruve, og beskrevet hvordan et stort antall indere er avhengige av kull som kilde til forurensende energi. «Men hvis det var så lett å gå over til solenergi – hvorfor har ikke USA gjort det?» spør Narain. Til det trekker DiCaprio på skuldrene og nikker ydmykt.

I motsetning til DiCaprio er Narain ekte vare. Hun er en grasrotaktivist som er pålitelig og troverdig fordi hun har en nyansert og balansert forståelse av dilemmaene knyttet til kampen mot klimaendringene. (Se forresten bloggen hennes: http://www.downtoearth.org.in/blogger/sunita-narain-3.) Hun er heller ikke redd for å konfrontere en intervjuer, selv om han tilfeldigvis er en verdenskjent Hollywood-skuespiller.

Før syndfloden


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal