The Last Ice Hunters Regissører Jure Breceljnik og Rozle Bregar

Uten begrep om framtiden


INUITTKULTUREN: The Last Ice Hunters utforsker den utskjelte jaktkulturen til inuittene langt mot nord og dens uunngåelige endelikt.

Wieczorek er kritiker bosatt i Paris.
Email: dieter@gmail.com
Publisert: 2019-04-13
The Last Ice Hunters
Regisør: Jure Breceljnik Rozle Bregar
(Slovenia)

Daglig forsvinner hundrevis av arter fra jorden. I like forrykende tempo forsvinner komplekse, marginaliserte språk og sivilisasjoner. Hele kulturer mister livsrommet sitt. Den dominerende globaliserte og ensrettede kulturen legger knapt merke til forsvinningene: Samtidige kulturers undergang er ikke et tema for de store mediene.

Regissørene Jure Breceljnik og Rozle Bregar reiste langt mot nord, til Øst-Grønland, for å møte de siste aktive inuittjegerne. Inuittenes dagligliv har endret seg dramatisk i løpet av det siste tiåret, og dokumentarfilmen setter seg fore å vise denne kulturens forvitring, midt i det overveldende vakre landskapet. Ved hjelp av det kinematografiske mesterskapet til Rozle Bregar og Wesley Johnson, og kameraarbeidet til Miha Augustin, fungerer bildene som et siste protestskrik fra en tilsynelatende intakt natur – som ber om sin rett til å overleve.