USAs lille boksensasjon

Boka ble publisert i år av en ukjent forfatter og på et lite forlag i USA, men er likevel blitt karakterisert som en “boksensasjon”. Forfatteren heter Audrey Niffenegger, og er til daglig kunstprofessor ved Columbia College i Chicago. Historien er en tradisjonell kjærlighetsfortelling om et ungt par i Chicago, men forholdet blir komplisert i og […]

Ny Tid

Publisert dato: 18/12/2003

Boka ble publisert i år av en ukjent forfatter og på et lite forlag i USA, men er likevel blitt karakterisert som en “boksensasjon”. Forfatteren heter Audrey Niffenegger, og er til daglig kunstprofessor ved Columbia College i Chicago. Historien er en tradisjonell kjærlighetsfortelling om et ungt par i Chicago, men forholdet blir komplisert i og med at han lider av “chrono-displacement disorder”, det vil si at han plutselig blir forflyttet fra nåtiden til fortiden og fremtiden.

Forfatteren har brukt når fem år på å skrive boka, som ifølge The Guardian ikke bare er morsom, men også velkomponert og velskrevet. “En fantastisk bok”, skriver avisa. I Storbritannia utkommer den neste måned.

Med fatning

Siden boka utkom i september, har den ligget på bestselgerlistene til NY Times, LA Times og Publishers Weekly. Boka er foreløpig solgt til 15 land, og Brad Pitt og Jennifer Aniston har kjøpt rettighetene til filmen. Manus skrives i disse dager. Den ukjente forfatteren tar imidlertid oppstusset med ro:

– Det er litt som å sitte på verandaen i ditt lille koselig hus og se på orkanen som fyker fordi. Du vet at det er mye som skjer der ute, men uværet har ingen påvirkning der du sitter, sier hun. Den gamle hippieforfatteren har allerede fått tilbud fra større og mer kommersielle forlag, men bedyrer at hun fortsatt foretrekker det lille og uavhengige forlaget sitt på vestkysten, nærmere bestemt San Francisco.

Kommentarer