Upsete og Hunderfossen reddes

Reaksjonene har vært mange etter Ny Tids avsløringer om nedleggelser av togplattformer flere steder i Norge. I tillegg til i Marnardal, har det blitt dannet lokale aksjonsgrupper for Guttersrud stasjon, Upsete stasjon og Svingen stasjon. Ordførere, velforeninger og pendlerforeninger har engasjert seg, og det pågår flere underskriftskampanjer for bevaring av stasjonene. Allerede dagen etter Ny […]

Ny Tid

Reaksjonene har vært mange etter Ny Tids avsløringer om nedleggelser av togplattformer flere steder i Norge. I tillegg til i Marnardal, har det blitt dannet lokale aksjonsgrupper for Guttersrud stasjon, Upsete stasjon og Svingen stasjon. Ordførere, velforeninger og pendlerforeninger har engasjert seg, og det pågår flere underskriftskampanjer for bevaring av stasjonene.

Allerede dagen etter Ny Tids avsløring, kom det positive signaler om opprustning av Hunderfossen.

Nå er det klart at også Upsete stasjon på Bergensbanen skal rustes opp. Her var Upsetedalen Velforening sinte, fordi det var Jernbaneverkets folk som hadde fjernet kantstenen på plattformen i forbindelse med noen arbeider, og velforeningen opplevde at dette så ble brukt som argument for å stoppe togtrafikken.

– Jeg snakket nettopp med banesjefen på Bergensbanen. Han tar sikte på å ha oppgradert og forlenget plattformen på Upsete allerede til sommeren, sier Inge Hjertsaas i Jernbanetilsynet Region Vest.

Kommentarer
DEL