Nice i dagene etter angrepet. FOTO: AFP PHOTO / Valery HACHE

Unntakstilstand: Hva er Hollandes agenda?


Fra å være et av verdens fremste frihetssymboler har Frankrike som nasjon gått inn i en dyster del av sin historie, der folket lider på bekostning av slett styresett og «mistenkelige» terrorhandlinger.

Email: knut@foseide.com
Publisert: 2016-09-15

Angrepet på det franske tidsskriftet Charlie Hebdos lokaler og nære omgivelser den 7. januar 2015, samt skytingen i Paris den 13. november samme år, foranlediget Hollandes innføring av unntakstilstand i Frankrike. Det ferskeste angrepet er som kjent villmannskjøringen med trailer i Nice for to måneder siden, som har medført over 84 dødsfall.

Det første vi fikk vite fra etterforskningen var at ingenting tydet på at mistenkte hadde tilknytning til en terrorgruppe eller var noen ekstremist, men at han ble beskrevet som psykisk lidende. Med dette som bakgrunn kom Hollande på banen og krevde å utvide unntakstilstanden han innførte åtte måneder tidligere. Presidenten ville altså utvide unntakstilstanden uten at han visste om det var en terrorgruppe som sto bak eller ei. Dette er besynderlig. For hadde det kun vært handlingen av en nå død psykisk lidende mann som forårsaket tragedien, ville det ikke vært fare for gjentakelse. Ideelt burde presidenten prioritere å roe …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal