Mission Impact -Penelope
Penelope (14) er miljøagent og aktivist, og oppdager maritim forsøpling.

Ungdom med handlekraft

BÆREKRAFTSMÅL: Den nye serien Mission Impact viser engasjert ungdom som krever handling. Den slippes først på sosiale medier.

Lene Grimstad
Grimstad er journalist i NY TID, og styremedlem i Norges Fredslag.
Email: lene@nytid.no
Publisert: 21.03.2019
Mission Impact

Bår Tyrmi (Norge)

Mission Impact er en ny ungdomsserie om FNs bærekraftsmål med lanseringsdato 2. april. Det er dokumentarfilmprodusentene Differ Media og Hacienda Film og Forum for utvikling og miljø (ForUM) som står bak serien. Vi får være med når Penelope (14) oppdager maritim forsøpling, Victoria (19) oppdager våpeneksport og Kim (27) oppdager skatteparadiser.

Penelope er miljøagent og aktivist. Hun møter høytstående politikere ansikt til ansikt og krever en nasjonal handlingsplan (Norge er nå det eneste landet i Norden som står uten.) Victoria reiser til Hellas, møter flyktninger fra Jemen og engasjerer seg med Youtube og blogg, og Jackass-inspirerte Kim gjør politiske stunts.

Et lite klipp fra serien ser du her:

https://youtu.be/7ZvQ_K-gbws

Kan stanse klimaendringer

«Vi er den første generasjonen som har mulighet til å avskaffe ekstrem fattigdom, men vi er også den siste generasjonen som kan stanse klimaendringene før det er for sent. Det gir oss et enormt ansvar, men også en enorm mulighet til å skape en bedre verden», forteller avtroppende leder i ForUM Borghild Tønnessen-Krokan. Ny Tid møter henne sammen med regissør Bår Tyrmi og produsent Johanne Kristensen Sandvik to måneder før lansering.

Ny Tid i julegave
Borghild Tønnessen-Krokan
Borghild Tønnessen-Krokan.

… OBS. teksten fortsetter …
Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.