RocKabul Regissør Travis Beard

Undergrunnsrock i Kabul

AFGHANSK METAL: Historien om det første afghanske metalbandets framvekst – og det påfølgende fallet under vekten av et ultrakonservativt samfunn.

Carmen Gray
Gray er fast filmkritiker i Ny Tid.
Email: carmengray@gmail.com
Publisert: 31.08.2019
RocKabul

Travis Beard (Afghanistan, Australia, Tyrkia, Bosnia-Herzegovina)

RocKabul forteller historien om det første afghanske metalbandet, DistrictUnknown. Opptakene er gjort av Travis Beard, en australsk fotojournalist somble filmskaper, mens han bodde i Kabul. Han er i stor grad til stede pålerretet som en nøkkelspiller ved gruppens fødsel, når han åpner opp sitt egethus for deres første øvinger og påtar seg rollen som manager etter hvert som denoterer seg for sine første famlende småjobber.

Bandet spiller hovedsakelig for utlendinger i barene, hagene og de kulturelle institusjonene til et eksilsamfunn som i stor grad eksisterer i en boble parallelt med det normale afghanske samfunnet. I et land hvor musikk under Taliban var forbudt som en aktivitet for vantro, mangler selv den enkleste form for teknisk knowhow hos de spirende headbangerne, så det er bare naturlig at de vender seg til Travis (og hans eget band, White City) for å suge til seg noen tips.

https://vimeo.com/218723564

Vestlig påvirkning


… OBS. teksten fortsetter …
Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)

Gratis prøve
Kommentarer