UNDERDOX I MÜNCHEN: Privilegerte glimt fra steder og folk


To nykommere skilte seg ut under årets Underdox-festival i München: Sec Rouge – en av 2018s mest slående, fullkomne og vakre filmer – og den nyskapende og delikate 48-minutters filmen Accession.

Young er fast filmkritiker for Modern Times Review.
Email: neilyounggb@gmail.com
Publisert: 29. mars 2019
Sec Rouge / Accession
Regissør: Kate Tessa Lee Tom Schön Tamer Hassan Armand Yervant Tufenkian
(Tyskland /USA)

En av de mest fullkomne og vakreste filmene i 2018 er Kate Tessa Lees og Tom Schöns 26-minutter lange tyske produksjon Sec Rouge. Filmen er en følsom skildring av dagliglivet til kvinnene som fisker blekkspruter på Rodrigues – en liten vulkansk klippeøy i Det indiske hav. Rodrigues har et areal på 108 kvadratkilometer, em befolkning på 42 000 og ligger omkring 500 kilometer øst for Mauritius – 2000 kilometer fra den afrikanske kysten. Til sammen utgjør de to øyene brorparten av Republikken Mauritius, som var en britisk koloni helt fram til 1968. Med en forhistorie som nederlandsk og særlig fransk koloni under store deler av 1600- og 1700-tallet er øynasjonen …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal