Menneskerettigheter under ett tak


Hvilken betydning har et menneskerettighetshus i konfliktene som nå pågår i Ukraina?

Ansvarlig redaktør i Ny Tid
Email: truls@nytid.no
Publisert: 2015-12-17

Hva gjør en norsk ideell organisasjon som Menneskerettighetshuset (HRH) i Ukraina? Ny Tid møter deres ansvarlige for området Ane Tusvik Bonde i Kiev.
«Vi jobber mye for at organisasjonene skal samarbeide, gjøre påvirkningsarbeid sammen, både overfor FN og overfor myndighetene. Vi kan ta opp kritikkverdige forhold overfor regjeringen, som noen her har vanskeligheter med å ta opp i den situasjonen landet befinner seg i,» sier Bonde.
– Betyr det at internasjonale lover betyr noe?
«Styrken til vårt nettverk er at vi prøver å få inn eksperter fra andre land. Eksempelvis sender vi inn en ekspert på krigsovergrep fra HRH i Zagreb nå. Vi har hatt med eksperter både fra Georgia, Polen og Aserbajdsjan. Her jobber folk opptil 20 timer i døgnet, og spesielt kvinnene. Det blir flere og flere kvinnelige ledere for menneskerettshusene. De er visjonære, de går inn og vil ting, og var de som faktisk klarte å organisere seg på Maidan.» (Se intervju med Matviichuk …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal