Bestill høstutgaven her

«Umenneskelig og unødvendig brutalt»

NOAS og generalsekretær Ann-Magrit Austenå er opprørt over behandlingen Ghaneem-familien fikk. «Det bekymrer oss at flere asylsøkere den siste tiden har blitt kastet ut på tross av råd fra lege,» sier hun.

Norsk forening for asylsøkere, NOAS, har fulgt saken til Mithel Ghaneem og hennes familie. De er sjokkerte over det som skjedde.
«Dette er en unødvendig brutal håndtering av en gravid og sårbar kvinne. Det er heller ikke en enestående sak – vi får inn flere meldinger om at syke asylsøkere kastes ut på tross av medisinske vurderinger og det legene sier,» forteller Ann-Magrit Austenå.

«Dette er ille.» Foreningen av 12. januar ble stiftet i etterkant av Maria Amelie-saken, og er en sammenslutning av frivillige som jobber for asylsøkeres . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Øystein Windstad
Tidligere journalist i Ny Tid.

2 kommentarer

  1. Det bør reises sak mot politiet i dette tilfellet. Kan NOAS eller Redd Barna gjøre dette?I praksis mistet et barn livet på grunn av politiets håndtering. At barnet var ufødt er ikke noe mindre dramatisk. Og måten som man behandlet familien og kvinnen på i etterkant er helt alarmerende. Dette skulle ingen som ikke har gjort noe galt få oppleve. Skam over norsk politi som opptrer på en slik måte. Men de ansvarlige burde også måtte møte i retten og for håpentligvis bli dømt for misbruk av sin tjeneste.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte