NOAS generalsekretær

«Umenneskelig og unødvendig brutalt»

NOAS og generalsekretær Ann-Magrit Austenå er opprørt over behandlingen Ghaneem-familien fikk. «Det bekymrer oss at flere asylsøkere den siste tiden har blitt kastet ut på tross av råd fra lege,» sier hun.

Øystein Windstad
Undersøkende journalist i Ny Tid.
Email: oystein@nytid.no
Publisert: 14.04.2016

Norsk forening for asylsøkere, NOAS, har fulgt saken til Mithel Ghaneem og hennes familie. De er sjokkerte over det som skjedde.
«Dette er en unødvendig brutal håndtering av en gravid og sårbar kvinne. Det er heller ikke en enestående sak – vi får inn flere meldinger om at syke asylsøkere kastes ut på tross av medisinske vurderinger og det legene sier,» forteller Ann-Magrit Austenå.

«Dette er ille.» Foreningen av 12. januar ble stiftet i etterkant av Maria Amelie-saken, og er en sammenslutning av frivillige som jobber for asylsøkeres rettsikkerhet. De samarbeider med NOAS, og ser den samme tendensen til at at legeerklæringer settes til side når norske myndigheter vil sende ut asylsøkere. Evy Ellingvåg er talsperson for Foreningen av 12. januar, og fulgte Ghaneem-familien tett da de ble sendt ut. «
Denne utsendingen er uverdig og svært kvinnefiendtlig. Jeg tror de fleste som har vært gravide vet hvor sårbar man er i en slik situasjon. Det er også velkjent at man etter en spontanabort skal ha omsorg og hvile. Man trenger i alle fall ikke å bli deportert ut av landet sammen med resten av sin familie,» sier Ellingvåg, og legger til: «

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer