Ukens bilde 27-05-2015

Det internasjonale kunstprosjektet «Ramallah – Trondheim Series» diskuterer fotografiet, kjønn og kulturell forståelse gjennom foredrag, workshops, fotballutveksling og en utstilling med ulike fotografiske serier. Derav tittelen «Ramallah –Trondheim Series». Kunstner Brynhild Bye-Tiller har vært tett på fotballspillere i Palestina og Norge for å dokumentere deres hverdag, deltakelse i idrett og reisen til Trondheim for det […]

Fotballspiller Balqees Rijoub fra fotballaget Sareyyet Ramallah på Vestbredden i Palestina.
Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Det internasjonale kunstprosjektet «Ramallah – Trondheim Series» diskuterer fotografiet, kjønn og kulturell forståelse gjennom foredrag, workshops, fotballutveksling og en utstilling med ulike fotografiske serier. Derav tittelen «Ramallah –Trondheim Series». Kunstner Brynhild Bye-Tiller har vært tett på fotballspillere i Palestina og Norge for å dokumentere deres hverdag, deltakelse i idrett og reisen til Trondheim for det palestinske laget sommeren 2014.

Gjennom flere fotografiske utganger setter Bye-Tiller fokus på alternative historier fra en annen del av den palestinske kulturen enn det vi i Norge vanligvis ser gjennom media. I tillegg til å diskutere det fotografiske arbeidet retter disse tilnærmingene også blikket mot hvordan fotografiet påvirker vår forståelse av kvinnerollen, kvinners muligheter til å delta i idrett i Midtøsten, stereotypier og fordommer. Prosjektet som nå stilles ut både utendørs og innendørs i Sareyyet Ramallah i Palestina, viser norske og palestinske spillere ved siden av hverandre. Utstillingen kommer til Trondheim på Brattøra, Clarion Hotel & Congress, høsten 2015.

Lyst til å lese videre?

Logg inn eller registrer deg her

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here