Fotballspiller Balqees Rijoub fra fotballaget Sareyyet Ramallah på Vestbredden i Palestina.

Ukens bilde 27-05-2015


Det internasjonale kunstprosjektet «Ramallah – Trondheim Series» diskuterer fotografiet, kjønn og kulturell forståelse gjennom foredrag, workshops, fotballutveksling og en utstilling med ulike fotografiske serier. Derav tittelen «Ramallah –Trondheim Series». Kunstner Brynhild Bye-Tiller har vært tett på fotballspillere i Palestina og Norge for å dokumentere deres hverdag, deltakelse i idrett og reisen til Trondheim for det […]

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2015-05-26

Det internasjonale kunstprosjektet «Ramallah – Trondheim Series» diskuterer fotografiet, kjønn og kulturell forståelse gjennom foredrag, workshops, fotballutveksling og en utstilling med ulike fotografiske serier. Derav tittelen «Ramallah –Trondheim Series». Kunstner Brynhild Bye-Tiller har vært tett på fotballspillere i Palestina og Norge for å dokumentere deres hverdag, deltakelse i idrett og reisen til Trondheim for det palestinske laget sommeren 2014.

Gjennom flere fotografiske utganger setter Bye-Tiller fokus på alternative historier fra en annen del av den palestinske kulturen enn det vi i Norge vanligvis ser gjennom media. I tillegg til å diskutere det fotografiske arbeidet retter disse tilnærmingene også blikket mot hvordan fotografiet påvirker vår forståelse av kvinnerollen, kvinners muligheter til å delta i idrett i Midtøsten, stereotypier og fordommer. Prosjektet som nå stilles ut både utendørs og innendørs i Sareyyet Ramallah i Palestina, viser norske og palestinske spillere ved siden av hverandre. Utstillingen kommer til Trondheim på Brattøra, Clarion Hotel & Congress, høsten 2015.

Brynhild Bye-Tiller (f. 1968) er en norsk billedkunstner bosatt i Trondheim. Hun arbeider med kamerabasert kunst og utforsker dokumentarfotografiet basert på ulike perspektiver og relasjonell estetikk. Hennes kunstneriske virke beveger seg mellom fotografi som et relasjonelt verktøy, fotografi som dokumentasjon, fotografi brukt til journalistikk og fotografi som noe helt annet.

Mer info: www.brynhildbye.no

 

Abonnement kr 195/kvartal