Fotballspiller Balqees Rijoub fra fotballaget Sareyyet Ramallah på Vestbredden i Palestina.

Ukens bilde 27-05-2015

Det internasjonale kunstprosjektet «Ramallah – Trondheim Series» diskuterer fotografiet, kjønn og kulturell forståelse gjennom foredrag, workshops, fotballutveksling og en utstilling med ulike fotografiske serier. Derav tittelen «Ramallah –Trondheim Series». Kunstner Brynhild Bye-Tiller har vært tett på fotballspillere i Palestina og Norge for å dokumentere deres hverdag, deltakelse i idrett og reisen til Trondheim for det […]

Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 26.05.2015

Det internasjonale kunstprosjektet «Ramallah – Trondheim Series» diskuterer fotografiet, kjønn og kulturell forståelse gjennom foredrag, workshops, fotballutveksling og en utstilling med ulike fotografiske serier. Derav tittelen «Ramallah –Trondheim Series». Kunstner Brynhild Bye-Tiller har vært tett på fotballspillere i Palestina og Norge for å dokumentere deres hverdag, deltakelse i idrett og reisen til Trondheim for det palestinske laget sommeren 2014.

Gjennom flere fotografiske utganger setter Bye-Tiller fokus på alternative historier fra en annen del av den palestinske kulturen enn det vi i Norge vanligvis ser gjennom media. I tillegg til å diskutere det fotografiske arbeidet retter disse tilnærmingene også blikket mot hvordan fotografiet påvirker vår forståelse av kvinnerollen, kvinners muligheter til å delta i idrett i Midtøsten, stereotypier og fordommer. Prosjektet som nå stilles ut både utendørs og innendørs i Sareyyet Ramallah i Palestina, viser norske og palestinske spillere ved siden av hverandre. Utstillingen kommer til Trondheim på Brattøra, Clarion Hotel & Congress, høsten 2015.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer