Ny Tid lanseres i avisformat

Etter åtte år som nyhetsmagasin er ukeavisa Ny Tid i dag, 7. februar, tilbake i avisformat og med tradisjonsorienterte eiere. Torild Skard, Tore Linné Eriksen og Einar Krog Grimsgaard ønsker at Ny Tid - hvori opptatt Orientering - skal fornye det 60-årige prosjektet. Men Minerva-redaktør Nils August Andresen mener en avis som Ny Tid ikke trengs i Norge.

(NB! Intervju med Minerva- og Ny Tid-redaktøren nederst i saken.)

Tilbake. Fredag 7. februar 2014 kommer Ny Tid, hvori opptatt Orientering, igjen i avisformat – etter åtte år som nyhetsmagasin. Den nylanserte avisa du her leser, har fortsatt som må å ha et globalt og radikalt perspektiv. Og den skal videreføre arven som venstreorientert ukeavis tilbake til 1953 – i henhold til vedtektene i Ny Tid & Orientering AS.

Ivar Evensmo, fagrådgiver i Norad, er en av medeierne i Ny Tid – hvori opptatt Orientering, der hans far Sigurd Evensmo ble første redaktør i 1953. Evensmo mener det i 2014 er spesielt viktig at finnes en ukentlig opposisjonsavis i norsk offentlighet

– Norge er et meningshomogentsamfunn der det kan være vanskelig å utvikle motstrømstenkning. Derfor må vi sørge for å ha en godt orientert opposisjon og miljøer som utfordrer det konvensjonelle.
. . .

- annonse -

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

En landbrugsklynge – et topmoderne industrielt kompleks

MAD: Problemet er adgangen til mad. Alle skal spise for at leve. Skal vi spise, må vi købe. For at købe, må vi arbejde. Vi spiser, fordøjer, og skider.

Dydens diktatur

KINA: Kinas kommunistparti praler i dag med, at det er i stand til at genkende enhver af landets 1.4 milliarder borgere inden for få sekunder. Europa må finde alternativer til den stigende polarisering mellem Kina og USA – mellem et statsligt overvågende diktatur og den liberalistiske individualismes hensynsløse selvudlevelse. Måske en form for anarkistisk samfundsorden?

Protest kan koste deg livet

HONDURAS: Nina Lakhanis farlige søken etter sannheten bak drapet på miljøaktivisten Berta Cáceres ender opp i flere spørsmål enn svar.

Det kulturelle bindemiddelet

ROMAN: DeLillo iscenesetter en slags allmenn, paranoid tilstand, en mistenksomhet som har global rekkevidde.

Kreativ ødeleggelse

SØPPEL: Norge er ikke rigget for tekstilsortering. Selv om vi sorterer søppel, er vi ikke i nærheten av steder i Japan, som kan resirkulere i 34 ulike kategorier. Der er målet at kommunene ikke sitter igjen med noe avfall – og uten søppelbiler!

Kontrollsamfunnet og det uregjerlige

SENMODERNE: Mennesker i dag får mer og mer kontroll over omgivelsene – men mister kontakt med verden. Hvor går grensen for målinger, kvalitetssikringer, kvantifiseringer og byråkratiske rutiner?