Bestill høstutgaven her

Ny Tid lanseres i avisformat

Etter åtte år som nyhetsmagasin er ukeavisa Ny Tid i dag, 7. februar, tilbake i avisformat og med tradisjonsorienterte eiere. Torild Skard, Tore Linné Eriksen og Einar Krog Grimsgaard ønsker at Ny Tid - hvori opptatt Orientering - skal fornye det 60-årige prosjektet. Men Minerva-redaktør Nils August Andresen mener en avis som Ny Tid ikke trengs i Norge.

(NB! Intervju med Minerva- og Ny Tid-redaktøren nederst i saken.)

Tilbake. Fredag 7. februar 2014 kommer Ny Tid, hvori opptatt Orientering, igjen i avisformat – etter åtte år som nyhetsmagasin. Den nylanserte avisa du her leser, har fortsatt som må å ha et globalt og radikalt perspektiv. Og den skal videreføre arven som venstreorientert ukeavis tilbake til 1953 – i henhold til vedtektene i Ny Tid & Orientering AS.

Ivar Evensmo, fagrådgiver i Norad, er en av medeierne i Ny Tid – hvori opptatt Orientering, der hans far Sigurd Evensmo ble første redaktør i 1953. Evensmo mener det i 2014 er spesielt viktig at finnes en ukentlig opposisjonsavis i norsk offentlighet

– Norge er et meningshomogentsamfunn der det kan være vanskelig å utvikle motstrømstenkning. Derfor må vi sørge for å ha en godt orientert opposisjon og miljøer som utfordrer . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Du vil kanskje også like