Foto: Aiman Nubany

Uhemmet apartheid


KORONA: Israel var rask til å fremstille palestinerne som bærere av viruset og som en helsetrussel. I dag er Gazas krise både både territorial, demografisk, politisk – og biologisk.

Othman er fast korrespondent for Ny Tid, bosatt i Gaza.
Email: othman@nytid.no
Publisert: 2020-06-18

De pågående globale etterspørslene etter å anskaffe bistand og solidaritet for å dempe antall infeksjoner og døde av COVID-19 møter generelt positive holdninger, men slike initiativer var utenfor israelske myndigheters hørevidde. I det minste når det gjaldt sine naboer – palestinerne.

Da Israel var forventet å gi en hjelpende hånd mot økende epidemiske infeksjoner, nektet de å lette på jerngrepet påtvunget palestinerne.

FNs Nickolay Mladenov

Til tross for det som burde kalles en «felles fiende», uttrykte FN et «glimt av håp» da Nickolay Mladenov, spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, viste til de «inspirerende eksemplene» av samarbeid på tvers av konfliktlinjer i en felles krig for å holde tilbake det nye utbruddet av koronaviruset – og åpnet nye forespeilinger for progresjon i jakten på …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal