Twin Peaks: The Return Regi: David Lynch USA

Tyggisen jeg liker er på moten igjen


David Lynch er på høyden av sin karriere i den ferske utgaven av tv-serien Twin Peaks. 

Frilansskribent.
Email: kjetilroed@gmail.com
Publisert: 15. juni 2017

Uglene er ikke hva de ser ut til å være, het det i den opprinnelige Twin Peaks-serien på begynnelsen av 90-tallet. Eller, for å ta et annet kryptisk utsagn som ble gjentatt i serien: Tyggegummien du liker vil komme på moten igjen. Særlig dette siste grublet jeg lenge på, husker jeg, da det opprinnelig dukket opp på skjermen. Tyggegummien jeg liker? Jeg fikk ikke dette til å henge sammen. Det var en annen ting med ugler, kjemper, en rufsete Killer Bob, samt kortvokste som snakket rart, fordi disse figurene allerede var på vei over i det gåtefulle, tenkte jeg. Men ikke tyggegummien.

Men joda, også den. Ingenting er beskyttet for det rituelt gåtefulle, som gjentas …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal