Tunisia etter den arabiske våren

Gjeld, arbeidsledighet og saktegående reformer – landet som kom seg best gjennom omveltningene i 2010–2011, har fortsatt store utfordringer. 

Francesca Borri
Borri er krigskorrespondent og skriver jevnlig for Ny Tid.
Email: francescaborri@gmail.com
Publisert: 01.03.2018

Taj Sultan har fem stjerner og en privat strand, to svømmebasseng, ett ute og ett inne, en tennisbane, et spa, naturligvis, og et tyrkisk bad og et treningssenter; det har en restaurant, en kafé, en bar med biljard og whisky og darts, en park, og i parken en lekeplass og et område for vannsport, og et annet område for ridning. Det har rom med massører og jacuzzi. Frisørsalong og skjønnhetssalong.

Alt dette for omtrent 30 euro per dag.

Og alle femstjerners hoteller er slik i Hammamet. På Hasdrubal-hotellet kan du, for fem ekstra euro, også få et golfkurs. Slik er de alle her, og i hele Tunisia.

Hvordan er det mulig?

Ubetalt gjeld. Tunisia er det eneste landet hvor den arabiske våren ikke slo feil. Etter 28 dager med protester, 14. januar 2011, gikk president Ben Ali av, og flyktet til Saudi-Arabia. I dag har Tunisia en ny grunnlov og en ny regjering, en koalisjon av sekulære og islamistiske partier, som blir framhevet som rollemodell for hele den muslimske verden. Det eneste problemet, blir vi fortalt av analytikere, er økonomien, på grunn av terrorangrepene i 2015. På grunn av jihadister. Om bare turistene kom tilbake, får vi høre, ville Tunisia være et flott sted å leve.

«… å kaste et regime er så mye lettere enn å få på plass et nytt, annerledes system.»


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer