Bestill høstutgaven her

Trygg energi

Energy Security
Forfatter: Roland Dannereuther
Forlag: Polity Press (UK)
Energy Security gir viktig kunnskap om samspillet mellom energisikkerhet, økonomisk vekst, økologisk bærekraft og sosial rettferdighet. 

De som tenker at «energisikkerhet» høres ut som et tørt og uinteressant tema, bør tenke seg om en gang til. I bunn og grunn er energi motoren i det moderne samfunnet, og derfor et emne vi alle har godt av å lære mer om. Roland Dannereuther ser på energisikkerhet som en verdi for både stat, samfunn og individer – men også en verdi som stadig bryter mot verdier som velstand, bærekraft og rettferdighet. For å belyse hvordan disse både samspiller og står mot hverandre, drøfter boken forholdet mellom energitilbydere og -forbrukere, nasjonale og internasjonale interesser, mellom ulike energimarkeder (kull, olje, gass, atomkraft og fornybar energi), mellom økonomiske aktører og politiske strategier samt mellom historien og samtiden.

Energy Security er en balansert, velskrevet og perspektivrik bok med en tydelig rød tråd, som klarer å gi en helhetlig fremstilling av dette komplekse multidimensjonale feltet. Dannereuther faller aldri for fristelsen til å redusere det hele til én forklaringsvariabel – tvert imot åpner han for en dypere forståelse av det som står på spill gjennom sine mange ulike innfallsvinkler til temaet. Underveis veksler han nærmest sømløst mellom den naturalistiske beskrivelsen av verden som den er og konstruktivismens innsikt om at virkeligheten hele tiden skapes og slik også er formbar.
. . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Svein Hammer
Hammer er dr.polit. i sosiologi og fast anmelder i Ny Tid.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte