Trygg energi


Energy Security gir viktig kunnskap om samspillet mellom energisikkerhet, økonomisk vekst, økologisk bærekraft og sosial rettferdighet. 

Hammer er dr.polit. i sosiologi og fast anmelder i Ny Tid.
Email: svein.hammer@gmail.com
Publisert: 2017-12-01
Energy Security
Forfatter: Roland Dannereuther
Forlag: Polity Press, UK

De som tenker at «energisikkerhet» høres ut som et tørt og uinteressant tema, bør tenke seg om en gang til. I bunn og grunn er energi motoren i det moderne samfunnet, og derfor et emne vi alle har godt av å lære mer om. Roland Dannereuther ser på energisikkerhet som en verdi for både stat, samfunn og individer – men også en verdi som stadig bryter mot verdier som velstand, bærekraft og rettferdighet. For å belyse hvordan disse både samspiller og står mot hverandre, drøfter boken forholdet mellom energitilbydere og -forbrukere, nasjonale og internasjonale interesser, mellom ulike energimarkeder (kull, olje, gass, atomkraft og fornybar energi), mellom økonomiske aktører og politiske strategier samt mellom historien og samtiden.

Energy Security er en balansert, velskrevet og perspektivrik bok med en tydelig rød tråd, som klarer å gi en helhetlig fremstilling av dette komplekse multidimensjonale feltet. Dannereuther faller aldri for fristelsen til å …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal