Trump som venstresidens fødselshjelper

Trump kan føre til at en vital og ytterliggående venstreside endelig vil bli dannet i USA.

Mikkel Bolt: Trumps kontrarevolution Forlaget Nemo. Danmark

Trumps kontrarevolution
Forfatter: Mikkel Bolt
Forlag: Forlaget Nemo (Danmark)

Trump kan føre til at en vital og ytterliggående venstreside endelig vil bli dannet i USA.

Å skulle skrive en bok om Donald Trump er opplagt ikke noen enkel oppgave. Det er ikke mer enn drøye fire måneder siden hans presidentperiode startet. Knapt en dag passerer uten dramatikk, og med oppnevnelsen av en spesialanklager i forbindelse med russlandsforbindelsene kan det synes som om riksrett er en reell mulighet. Den trumpske sagaen er med andre ord ikke over – tvert imot har den knapt begynt.

I og med at det dagsaktuelle spiller en så stor rolle, er det mediene som foreløpig har vært viktigste informasjonsleverandør og analyseformidler. Men selv om de til en viss grad klarer å fange inn det som skjer in medias res, utelates ofte helheten og sammenhengene. Vi serveres nesten bare fragmenter.

Trumps myte om folket, om splittelsen og truslene, om den førende enhetsstifteren og redningsmannen er tilstrekkelig til å knytte ham til fascismen.

Great again. I den relativt korte, men svært interessante og velskrevne Trumps kontrarevolution setter den danske akademikeren og aktivisten Mikkel Bolt seg fore nettopp å gi en mer vidtspennende analyse av Trump-fenomenet.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal