Bestill sommerutgaven her

«Trump, the whole Trump and nothing but the Trump»?

Under en mørk sky av vulgære Donald Trump later det til at det er blitt fritt frem å bløffe. For alle. 

Når det gjelder Trump, er det tydelig at alt er tillatt, sier Intercepts Glenn Greenwald. Spiser Trump barn til frokost? Befølte han Theresa May i Det hvite hus? Er han betalt av russisk etterretning? Mediene er fulle av «Trump, the whole Trump and nothing but the Trump».

Glenn Greenwald er en journalist som bedriver kildegranskning (eldre pressefolk vil huske den øvelsen) – også når det gjelder fortellingene om Trump. Er bildene av menneskehavet under innsettelsene av Obama og Trump tatt på sammenliknbare tider? Er rapporten om Putins hacking av det amerikanske valget og andre områder pålitelig? Ja, hva var det egentlig som sto i CIA-rapporten om Putins rolle under valgkampen?

Hvis trumpsk isolasjonisme går ut på å legge ned de 800 militærbasene USA har i over hundre land, bør vi applaudere.

La oss se på hvordan NRK jobber: I motsetning til Greenwald hadde NRK sin spesielle journalistiske vri rundt offentliggjøringen av CIA-rapporten om Putin da jeg slo på radioen en morgen i januar: NRK hadde ikke lest rapporten selv. Det kan imidlertid enhver gjøre. Men CNN hadde visstnok lest den og laget et program – som så tankesmien Agenda visstnok hadde sett. Og en av Agendas tankesmeder var dermed «ekspert» og kunne derfor intervjues av NRK til morgensendingene og fortelle om at det nå var bevist at russiske myndigheter hadde blandet seg inn i amerikansk valgkamp.

- annonse -

Problemet er at CIA-rapporten ikke beviser noe som helst.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

John Y. Jones
Leder for Networkers North/South og Dag Hammarskjöld-programmet (med i Ny Tids redaksjonsråd).

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Demens / It Is Not Over Yet (av Louise Detlefsen)Sykepleier May Bjerre Eiby har utviklet en ny behandlingsmetode av eldre med demens, med klokkertro på «klem og kake».
Essay / Sangen som blir borteJeg har blitt mor til min egen mor. Men er kanskje undertrykt sorg og depresjon en av årsakene til demens?
StrÅleforskning / Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet – bekymringsverdig feilinformasjon?Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet kritiseres i denne kommentaren for ikke å ta til seg betydelige mengder forskning om strålefarer.
Sykepleie / Jeg skal hjelpe deg. En sykepleiers farvel til eldreomsorgen (av Vigdis J. Reisæter)Efter et årti i norsk ældreomsorg kunne sygeplejer Vigdis J. Reisæter ikke længere holde ud at måtte give en beroligende pille til angste demente i stedet for en hånd at holde i og et øre at lytte med.
MiljØ / Det Oslofjorden trenger aller mest nåIfølge denne kronikken snakker Miljødirektoratets «Redningsplan for Oslofjorden» ned en reell restaurering av fjorden. Livet i fjæra og fjorden trenger restaurering på naturens egne premisser.
Selvrealisering / The Age of Fitness (av Jürgen Martschukat, …)Survival of the fittest – det gjelder å holde seg i form og passe på sin egen produktivitet. Du har også en app som måler puls, skritt og søvnkvalitet.
MidtØsten / UD kutter internasjonalt samarbeidHvilken betydning har det at myndighetene har kuttet kulturstøtte til en rekke norske aktører som jobber internasjonalt? Som eksempelvis Kirkelig Kulturverksted i Midtøsten?
Omsorg / The Care Crisis. What Caused It and How Can We End It? (av Emma Dowling): Storbritannia er i økende grad avhengig av de frivilliges innsats for å gi borgerne et minimum av omsorg mens offentlige tjenester lider under budsjettkutt og kriser.
Kunstner / TEKST! Kunst og sånn 1981-2020 (av Guttorm Nordø)Guttorm Nordø forteller om det umiddelbare som eneste rettesnor for sitt kunstnerskap. En av de fineste, mest risikovillige og vittigste kunstbøkene i 2021?
Essay / Slik Gunda ser verdenPå hvilken måte kan menneskets fortelling om seg selv utfordres ved at man, i én time og trettitre minutter, betrakter verden gjennom blikket til en gris?
MidtØsten / Det dreier seg ikke om fred, men om smarte forretningerMens andre land var opptatt med covid-19, kunne arabere og israelere, uten innblanding utenfra, konsentrere seg om fred. Og forretninger.
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte